Rosa Spier Huis

Vervolg VP

Daarin kondigde de gemeente aan dat er een omgevingsvergunning aan het Rosa Spier Huis was verleend voor de bouw van een nieuw zorgcentrum en dat deze vergunning op 10 juni was verzonden. Bezwaar aantekenen kon binnen zes weken.

"Een jurist weet dat de datum waarop het bezwaar kan worden aangetekend ingaat op de verzonden datum. Een leek weet dit nie", aldus de advocaat. In dit geval was dat op 10 juni, 18 dagen voor de publicatie. Zijn cliƫnt en ook de vertegenwoordigers van de Stichting Behoud Erfgoed Rosa Spier waren daardoor twee weken te laat met het indienen van hun bezwaarschrift, waardoor hun bezwaarschriften eerder niet-ontvankelijk werden verklaard.

Onverantwoord

De gemeente Laren zei vrijdag bij het publiceren volgens de richtlijnen te hebben gehandeld. Ook de directie van het Rosa Spier Huis legde de schuld bij de burger. "Bij onduidelijkheden had zij navraag kunnen doen. Dat is niet gebeurd", aldus de advocaat van het Rosa Spier Huis. Ook liet hij namens de directie weten dat het financieel onverantwoord is de nieuwbouw stop te zetten. "Dit gaat ons minimaal 30.000 euro per maand kosten."
De bezwaarmakers willen met het kort geding de bomenkap en daarmee de nieuwbouw tijdelijk stopzetten, zodat er opnieuw naar de toekenning van de omgevingsvergunning gekeken kan worden.
Over twee weken doet de voorzieningenrechter uitspraak.


Feest bij LMHC na formidabele prestaties

Laren Dames 1 van LMHC is zaterdag in in het Topsportcentrum in Rotterdam landskampioen zaalhockey geworden. Ook succes voor Heren 1. De mannen spelen volgend seizoen in de hoofdklasse.

In de finale wisten de hockeydames Kampong met 6-2 te verslaan. In de halve finale werd eerder op de dag met 6-3 van Oranje-Rood gewonnen.

Heren 1 was al districtskampioen, maar wist het succes uit te breiden door een nipte overwinning op Voordaan (5-4), gevolgd door een overtuigende winst op MHC de Reigers (4-2). De laatste wedstrijd tegen Victoria werd verloren (2-3) maar ondanks dat bleek het doelsaldo doorslaggevend. Met +2 doelpunten verschil hebben de mannen zich voor de hoofdklasse geplaatst.