De raad in actie.
De raad in actie. Foto: Jacqueline Roest

Raad neemt unaniem GVVP 2017-2021 aan - Wel kanttekeningen

Laren De raad heeft vorige week het Gemeentelijk Verkeers- en Vervoersplan 2017-2021 (GVVP) unaniem aangenomen. Maar niet zonder het plaatsen van opmerkingen.

Ingrid Hentenaar (Larens Behoud) stelt voor elk jaar een stoepenschouw te maken, zodat alle trottoirs (en niet die alleen van de Naarderstraat van en naar Singer) in Laren begaanbaar worden voor ouders met kinderwagen en ouderen met rollator. Dit vond wethouder Ton Stam een goed idee. Chris Bogaers (PvdA) en Jacqueline Timmerman (LL) willen het zware vrachtverkeer uit het dorp weren of in ieder geval aan banden leggen. "Daar zijn de wegen in het dorp niet op ingericht", vindt ook Noud Bijvoet (D66).
"De voorgestelde prioriteitenlijst is prima", zei Timmerman. Maar zij wenst een betere handhaving. "Niet alleen van de blauwe zone, maar ook bij de stroken van laden/lossen." Op de Naarderstraat en Nieuweweg worden de stroken gebruikt door de bestuurders van personenauto's. "En daar wordt niet tegen opgetreden." Chris Bogaers vermoedt dat meer inzet van boa's zeker succes oogst. Tom Pouw (VVD) vindt het maar vreemd dat inwoners moeten betalen voor een ontheffing (in de blauwe zone) om voor de deur te kunnen parkeren. "Dat stuit ons tegen de borst." Daar was Erwin van de Berg het mee eens. Ook de verkeerslichten op de Brink en het tweerichtingenverkeer op De Rijt ("wachten op problemen", aldus Chris Bogaers) blijven een doorn in het oog. Verder blijft Bijvoet (D66) het vreemd vinden dat het knelpunt Hilversumseweg en de tunnel niet in het GVVP zijn meegenomen. "Dat blijft een bron van ellende." En het volgens D66 onoverzichtelijke Zevenend-kruispunt (de 5-sprong) moet ook worden aangepakt. Stam was het daar niet mee eens: "De mensen letten daar zo goed op dat er niks gebeurt."