Duurzaamheid centraal in De Malbak

Blaricum De gemeente Blaricum organiseert zaterdag 10 februari van 10.00 tot 14.00 uur de duurzaamheidsbeurs in De Malbak (Bijvanck). Er zijn een ochtend- en een middagsessie.

Wethouder Liesbeth Boersen-de Jong heet de bezoekers om 10.30 uur van harte welkom. Om 10.40 en 13.00 uur een presentatie van de in de Bijvanck woonachtige heer Glasbergen. Hij vertelt hoe hij zijn woning energieneutraal heeft gemaakt, waar hij allemaal tegenaan liep, wat het energieneutraal maken van zijn huis heeft opgeleverd en geeft tips en advies. Het gemeentelijk Duurzaam Bouwloket heeft een mooie isolatieactie en tot en met 31 maart kunnen belangstellenden een korting krijgen van 10% op de toegepaste vierkantemeterprijs voor spouwmuur-, dak- en vloer- of bodemisolatie. Om 11.00 en 13.00 uur licht het Duurzaam Bouwloket deze actie toe.

Verder zijn verschillende leveranciers van duurzame oplossingen aanwezig om geïnteresseerden te informeren over de mogelijkheden. Iedereen kan terecht met vragen over de landelijke subsidie- en duurzaamheidsregeling van de gemeente Blaricum.


Nieuwkomers op VVD-lijst

Laren De politiek zeer ervaren Johan de Bondt (oud-gedeputeerde en dijkgraaf) en Hans Faas (oud-voorzitter VVD Laren) zijn respectievelijk op plaats 2 en 4 van de VVD-kieslijst terug te vinden.

Oud-gedienden Désirée Niekus (3) en Tom Pouw (5) waarborgen de continuïteit op de VVD-lijst. Ton Stam is opnieuw lijsttrekker.

In totaal zijn zeventien personen verkiesbaar voor de VVD in Laren. De complete lijst en het verkiezingsprogramma staan vanaf vrijdag 9 februari op de website van de VVD Laren.