Voorzitter André Resing wijst de rotte plekken in de gevel van het clubhuis aan.
Voorzitter André Resing wijst de rotte plekken in de gevel van het clubhuis aan. Foto: Bob Awick

Clubhuis en velden van SV Laren'99 hebben dringend onderhoud nodig

Laren Tijdens het Politiek Café, vorige maand, gaven de lijsttrekkers aan dat de sportverenigingen vooral hun wensen kenbaar moeten maken. SV Laren'99 heeft een poosje terug haar 'eisen' voor de korte en lange termijn met wethouder Ton Stam (VVD) doorgenomen en eind vorig jaar deze middels een presentatie ook kenbaar gemaakt aan de politieke partijen.

Er moet namelijk snel dringend onderhoud gepleegd worden aan het clubhuis en het hekwerk rond de voetbalvelden. "De tekeningen zijn al goedgekeurd en de leges betaald", meldt voorzitter André Resing. "Probleem is dat wij de 150.000 euro die hiermee gemoeid gaat niet zelf kunnen ophoesten. En van de Rabobank krijgen wij geen lening", weet Resing inmiddels.

Een andere grote wens is een tweede kunstgrasveld. De buitenwanden van het clubhuis verkeren in een zeer slechte staat. "Op grote stukken is sprake van houtrot en er zijn zelfs gaten in de buitenwand ontstaan." Ook de toiletgroepen in de kantine zijn nodig aan vervanging toe. Resing: "Deze zijn volkomen gedateerd en zeer onhygiënisch."
Het bestuur heeft onderzoek gedaan naar de meest efficiënte wijze - qua kosten - waarop dit groot onderhoud uitgevoerd kan worden. "Uitgebreid onderzoek heeft uitgewezen dat het aanbrengen van een kunststoflaag over het hout de meest duurzame oplossing is. Op basis van dit onderzoek hebben wij offertes aangevraagd bij diverse leveranciers. Daaruit blijkt dat dit onderhoud 150.000 euro exclusief btw gaat kosten." Dat heeft de club, die werkt met een sluitende exploitatie, niet in kas. Vandaar dat de vereniging bij de gemeente aanklopt.

Maar er speelt meer bij de voetbalclub. Zo heeft de Regionale Uitvoeringsdienst Noord-Holland geconstateerd dat het hekwerk van SV Laren'99 op sommige punten kapot of zelfs afwezig is, waardoor dieren - en met name konijnen - ongehinderd het complex op en af kunnen lopen en de velden vernielen. "De Dienst eiste dat het hekwerk vóór eind 2017 hersteld zou zijn." Die deadline is niet gehaald, waardoor er nu sprake is van een economisch delict. "Het is wachten op de bijbehorende sancties."
Daarnaast heeft het bestuur een schrijven ontvangen van de Koninklijke Nederlandse Voetbal Bond (KNVB). Resing: "De bond verlangt een omheining bij de achterste grasvelden (velden 3 en 4). Deze omheining ontbreekt op dit moment. Het niet opvolgen van deze eis betekent dat bepaalde elftallen niet langer op deze velden mogen spelen." Het bestuur heeft op dit moment nog geen goed beeld hoeveel geld er met deze aanpassingen gemoeid is.