Meevaller voor Raboes en Wandel4daagse

Laren Wandelvierdaagse Het Gooi en Scouting Raboes krijgen respectievelijk 2.000 euro en 1.500 euro van de Lakeland Foundation.

Door de eenmalige donatie van 1.500 euro wordt het realiseren mogelijk van een project waarmee Wandelvierdaagse Het Gooi mensen met parkinson wil betrekken bij het jaarlijkse evenement. Scouting Raboes krijgt 2.000 euro om het dak van het clubhuis te kunnen herstellen.

Particulier

De Lakeland Foundation is een particulier fonds. Het fonds helpt al bijna dertig jaar door middel van financiële bijdragen kleinschalige projecten met een maatschappelijk nut in de regio Gooi en omstreken te realiseren. De indieners van aanvragen voor ondersteuning hebben een non-profitdoelstelling en trachten bij voorkeur de uitvoering van het project mede met eigen zelfwerkzaamheid tot stand te brengen. In de laatste vergadering heeft het bestuur van de stichting 50.000 euro beschikbaar gesteld aan in totaal 25 projecten in Gooi en omstreken, van de in totaal ruim zeventig ingediende projecten.
Alle door de Lakeland Foundation gesteunde projecten zijn terug te vinden op de website van de stichting www.lakelandfoundation.nl.


Gijs Bosch Reitz bij Studio 2000

Blaricum Bij Kunsthandel Studio 2000 aan de Dorpsstraat 9b/c is tot en met 25 februari een expositie van de in vergetelheid geraakte kunstenaar Gijs Bosch Reitz.

Bosch Reitz werd opgeleid voor de handel en was daarin tot zijn 23ste jaar actief voor hij besloot zich aan de kunst te wijden. Hij volgde opleidingen in München en Parijs, woonde en werkte kort in Katwijk, reisde vervolgens naar Yorkshire en St. Ives en later naar Amerika en Japan. De kunstenaar schilderde er buitenimpressies van bosrijke omgevingen, zeegezichten en havenstadjes in zachte tinten. Op zijn reizen zocht hij landelijke oorden en in Japan maakt hij een diepgaande studie van porselein en prentkunst. Bosch Reitz vestigde zich in de jaren 90 in Laren, waar hij veel samenwerkte met zijn vrienden Hart Nibbrig en Roland Holst.
Bezoekers zijn welkom van dinsdag tot en met zondag tussen 13.00 en 17.00 uur.