Fractie D66 wil zicht op kosten afblazen Huis van Eemnes

Eemnes Fractievoorzitter Martijn Gebbink wil van het college weten wat de financiële consequenties voor Eemnes zijn als het plan van het Huis van Eemnes alsnog zou worden afgeschoten. Dorpsbelang heeft het schrappen van het Huis van Eemnes in haar verkiezingsprogramma staan.

D66 Eemnes wil het Huis van Eemnes realiseren. Martijn Gebbink: "Waarom pas onderzoek na de verkiezingen? De kosten tot nu toe zijn gewoon met niet al te veel moeite uit de boekhouding te halen en de contracten liggen er ook. Wij denken dat het zonde is van alle voorbereidingen tot nu toe. Ook houd je zonder nieuwbouw twee gebouwen: een voor de bibliotheek, een voor de Hilt. Het Huis van Eemnes is een bezuiniging, want je hebt dan nog maar één voorziening waar iedereen bij elkaar komt. De kiezer zit niet te wachten op onderzoek, maar gewoon op duidelijke informatie."


Zoetman lijstduwer
VVD Eemnes

Eemnes Voormalig wethouder Herman Zoetman keert terug in de politiek. Hij staat op plaats 9 op de kieslijst van de VVD Eemnes. Emil Schade is de lijsttrekker.

Zoetman zegt: "Als lijstduwer hoop ik de VVD Eemnes nog veel extra stemmen te kunnen brengen."

Mix

De complete lijst bestaat uit negen kandidaten en is een mix van in de gemeentelijke politiek vertrouwde en nieuwe gezichten. Schade is voor VVD Eemnes een nieuw gezicht, maar heeft zijn sporen in de politiek reeds verdiend. Op de tweede plaats van de lijst brengt zittend raadslid Henk Zunnebeld zijn grote politieke ervaring mee en op de derde plek staat Monique van der Linde, die terugkeert in de plaatselijke politiek. Op plaats 4 en 5 staan respectievelijk Marlies Polfliet en Gonnie Grothauzen, beiden met veel bestuurlijke ervaring. Nummer 6 en 7 zijn nieuwkomers (Olaf Ouwens, Bastiaan Verhoef), de nummers 8 en 9 zijn bekende gezichten binnen de VVD: Marc Fokker en Herman Zoetman. Op de website www.vvdeemnes.nl stellen de kandidaten zich voor.