De cover van het boek van Hettie Eijbers.
De cover van het boek van Hettie Eijbers. Foto: PR

Feestelijk Rondje Cultuur - Alweer 100ste optreden

Het Rondje Cultuur op 15 februari wordt extra feestelijk vanwege het 100ste optreden. Het eerste Rondje Cultuur was op 19 september 2013.

Eemnes Tijdens het feestelijke Rondje Cultuur-programma in De Hilt aan de Hasselaarlaan 1c is dit keer plek voor twee culturele uitspattingen. De avond begint om 20.00 uur (zaal open 19.30 uur) en wordt geopend met een woordje van burgemeester Roland van Benthem.

Hans Timmermans, Mario Withoud en Leon van Egmond brengen vervolgens het programma 'Echt Mensen'. Dit drietal ervaren, op elkaar ingespeelde, vakmensen is ieder in de eigen disciplines succesvol en gewaardeerd. 'Echte Mensen' biedt een belevenis die onderscheidend is wat betreft vorm, inhoud en uitvoering. Hun zogeheten performances betitelen ze zelf als "oproeringen". Doordat zij opereren op het snijvlak van theater, poëtische teksten en populaire muziek versterken die elkaar wederzijds. Het werk van 'Echte Mensen' is zowel tegendraads als hartroerend. Maar hoe ernstig en eerlijk de onderwerpen ook zijn die dit trio aansnijdt, er is toch ruimte voor een bevrijdende lach. Inhoudelijke diepgang, verrassing, humor en engagement kenmerken hun werk. Dat doen zij met emotie zonder te smartlappen, rebels zonder te vervallen in geschreeuw en geraas, humoristisch zonder te vervallen in platheid. Ze vervormen de werkelijkheid en maken die daardoor juist herkenbaarder.
Hettie Eijbers woont op de grens tussen Laren en Eemnes. Zij schrijft al geruime tijd een column in De Rotonde over het mondaine leven in Laren en het leven in en rond de polder in Eemnes. Een aantal van deze columns heeft Eijbers gebundeld tot een boekje: 'Flarden uit een mooi Goois Leven'. Hierin wonderlijke combinaties, zoals Alexander Pechtold in haar slaapkamer, Zwarte Piet met kerstballen, hairextensions, botox en haar liefde voor dieren.