Wethouder Leen van der Pols deelt gebak uit aan de bezoekers van 'Dagje Blaercom'.
Wethouder Leen van der Pols deelt gebak uit aan de bezoekers van 'Dagje Blaercom'. Foto: Gemeente Laren

Nu ook wekelijks een Larens 'Dagje Blaercom'

Laren/Blaricum 'Dagje Blaercom', een wekelijkse activiteit voor inwoners van de BEL-gemeenten die gebaat zijn bij een gestructureerde dagbesteding, is een groot succes. Daarom is deze activiteit van Versa Welzijn uitgebreid met een extra dag.

Maandagmiddag trapte Leen van der Pols - wethouder Sociaal Domein Laren - de activiteit officieel af in het dorpshuis aan de Schoolstraat 3 in Blaricum. Het tweede 'Dagje Blaercom' - wekelijks op maandag - is gelukt dankzij financiƫle ondersteuning voor de zaalhuur en subsidie voor professionele begeleiding van de gemeente Laren. Het eerste dagje is op woensdag en wordt gedeeltelijk gefinancierd door de gemeente Blaricum.

Carla Resing, sociaal werker bij Versa Welzijn, is blij met de uitbreiding: "Het is bedoeld voor iedereen die om welke reden dan ook minder goed zelf invulling aan de dag kan geven. Dat kunnen mensen zijn met beginnende vergeetachtigheid, met niet-aangeboren hersenletsel of met een psychische of fysieke kwetsbaarheid. Maar ook mensen met problemen rond eenzaamheid zijn welkom. 'Dagje Blaercom' is daarmee dus niet specifiek voor ouderen."
Samen iets ondernemen is leuker dan alleen, zegt Resing. Er is van alles mogelijk: van een potje biljarten, film kijken, musea bezoeken tot aan schilderen of wandelen. "We brengen mensen met elkaar in contact en het is fijn om te merken dat we met de laagdrempelige opzet in het dorpshuis zo veel mensen weten te bereiken."
De eigen bijdrage voor deelname aan 'Dagje Blaercom' is 5 tof 10 euro; de prijs is afhankelijk van wel/niet meelunchen. Belangstellenden kunnen vrijblijvend een keer komen kennismaken. Aanmelden is dan wel verplicht.

Meer informatie bij Carla Resing, telefoon 06-31995656 of cresing@versawelzijn.nl.