Kunstenaar Han Schoon bij zijn werk in de Blaercom.
Kunstenaar Han Schoon bij zijn werk in de Blaercom. Foto: Annick Schoon

Kleurrijke dorpsgezichten van Blaricum en Laren

Blaricum Dorpshuis De Blaercom laat zich van zijn culturele kant zien met de expositie van de Blaricumse kunstenaar Han Schoon.

Kleurrijke dorpsgezichten van Blaricum en Laren, gecombineerd met stadsgezichten van Amsterdam, zijn tot eind april te zien in het gezellige dorpshuis aan de Schoolstraat 3, waar beheerder Paul Molenkamp de scepter zwaait.
Schoon tekent al vanaf zijn prille jeugd. Op de lagere school kreeg hij zijn hoogste cijfer altijd voor tekenen. Hij heeft jaren geschilderd bij de schildersvereniging Dordrecht, voornamelijk stadsgezichten. Als jongeman heeft de kunstenaar in Amsterdam gewoond. Dat was de ideale plek voor stadsgezichten. Vooral op een zonnige dag met een ezel aan de gracht: dat was voor Han ideaal. In 2000 is Han verhuisd naar Blaricum en werd hij direct geïnspireerd door de kleurrijke en landelijke omgeving met alle prachtige boerderijen. Nu zit de Blaricummer alleen zomers nog met zijn schildersezel buiten en als het regent werkt hij in zijn pittoreske ateliertje aan huis.