Internationale Vrouwendag met Antoinetty van den Brink

Laren Op Internationale Vrouwendag - 8 maart - vertelt Antoinetty van den Brink om 15.30 uur in de Orangerie van Singer Laren over 33 oermoeders en de verleiding. Een kunstwerk van haar hand over dit thema is centraal in de entreehal te zien.

Op 8 maart 1908 was de eerste staking van vrouwen. In New York (Verenigde Staten), het land waar Anna Singer vandaan komt. Vrouwen werden aanzienlijk minder betaald dan hun mannelijke collegae in de textielindustrie. Later zou 8 maart uitgeroepen worden tot Internationale Vrouwendag. Thema 2018: 'Mannen en vrouwen zijn gelijkwaardig'. Waarom nog een Internationale Vrouwendag? Er bestaat immers ook geen mannendag. En mensendag zou het altíjd moeten zijn.
Van den Brink: "Honderd-en-tien jaar geleden. Vrouwen moeten nog steeds opkomen voor hun rechten. Ligt dat aan de vrouwen of aan de mannen? Of aan het systeem? Aan onze ontstaansgeschiedenis? Moeder Aarde en de daaruit ontstane 33 oermoeders spraken en spreken nog steeds tot de verbeelding. Door de wetenschap van de 21ste eeuw is er via DNA-onderzoek terug te vinden waar we vandaan komen. Met het DNA van een aantal oermoeders als leidraad reizen we aan de hand van sterke en/of bijzondere vrouwen door de geschiedenis."

Reserveren

Na de lezing is er tijd om vragen te stellen. Inloop 15.00 uur met kopje koffie/thee. Na de lezing borrel in de entreefoyer. Deelname kost 22,22 euro. Reserveren via www.singerlaren.nl, kassa@singerlaren.nl, aan de kassa of via telefoonnummer 035-5393933.