Verffabriek en Witte Huis gered?

Laren Is de verkiezingsstrijd nu écht losgebarsten? Want wat Larens Behoud-fractievoorzitter Peter Calis tijdens de raadsvergadering van 31 januari jongstleden niet wilde zeggen, is zondag middels een persbericht wel gebeurd: "De leden van Larens Behoud stemmen massaal tegen de komst van een hotel aan de Torenlaan 1."

Calis meldde eind vorige maand eerst onderzoek te willen doen naar de drie locaties (Torenlaan 1, Rabobank en Golden River, red.) die voor een hotel in aanmerking zouden kunnen komen. Na beraad met de leden wordt echter een andere koers gevaren. Calis: "Larens Behoud is tegen sloop van het karakteristieke pand en vóór het behoud en stimuleren van de lokale middenstand."
Fractievoorzitter Jacqueline Timmerman van Liberaal Laren (LL) is hoogst verbaasd over deze uitspraak van Peter Calis. "Vanwege de grote weerstand - zowel in het dorp als ook onder hun eigen leden - heeft de ledenvergadering gelukkig de fractie weten te corrigeren om dit onmogelijke plan van hun eigen wethouder af te blazen. Een plan waar de wethouder en fractie tot donderdag jongstleden nog 100% achter stonden." Liberaal Laren is al vanaf het begin tegen het hotelplan op deze locatie: "Wij verschuilen ons niet achter een ledenvergadering." Haar aanstaande collega Maria Klingenberg (nu nog CDA): "Iedereen kon op zijn klompen aanvoelen dat dit besluit van de wethouders van VVD en Larens Behoud veel weerstand zou oproepen in het dorp."