Hoorzitting over Wob-verzoek

Laren In het Provinciehuis in Haarlem vindt donderdag 22 februari om 10.00 uur een openbare hoorzitting plaats over het Wob-verzoek van het bestuur van Larens Behoud.

Voor de zitting is dertig minuten uitgetrokken en de LB-woordvoerder krijgt de gelegenheid een toelichting op het bezwaar te geven.


VVD: 'Laatste kans zorghuis Eemnes'

Eemnes VVD Eemnes wil op de locatie van de huidige De Hilt een zorghuis realiseren waar korte en langdurige zorg - bijvoorbeeld voor revalidatie na heup- of knieoperatie - aangeboden wordt.

"Deze locatie ligt centraal, is makkelijk te bereiken, ligt nabij de winkels en andere faciliteiten van het dorpshart. Ook is daar de ruimte om zowel kleinere appartementen als woningen te realiseren voor de partners van de in het zorghuis verblijvende patiƫnten. Het is een laatste kans voor een zorghuis in Eemnes", aldus VVD-raadslid Henk Zunnebeld.


130 mille voor extra groen

Blaricum De gemeente Blaricum gaat 130.000 euro extra uitgeven aan groen. Dit geld komt vanuit de jaarrekening 2016, waar sprake was van een stevig overschot.

Tussen 2010 en 2014 is er door de gemeente behoorlijk op het groen in het dorp beknibbeld. "We gaan nu een deel van die achterstand inhalen", meldde wethouder Liesbeth Boersen dinsdagmorgen. Er wordt niet alleen beter gesnoeid en gemaaid, maar ook de onkruidbestrijding krijgt aandacht. Op diverse plekken zijn bloembollen geplant en het Oude Dorp krijgt in het voorjaar hanging baskets.