Naar de top met Annette Onrust #GVZ

Laren 'In zeven stappen naar de top' met Annette Onrust is het thema van Gooische VrouwenZaken op donderdag 8 maart in het Brinkhuis aan de Brink 29.

Onrust is een expert in het begeleiden van vrouwen op weg naar de top. Ze helpt graag om ieders talent ten volle tot ontwikkeling te brengen, omdat ze ervan overtuigd is dat je met meer diversiteit in teams betere resultaten behaalt. Ze is auteur van het boek 'Topvrouw in 7 stappen' en oprichter van het netwerk RoundTable 4 Topvrouwen, een exclusief netwerk van topvrouwen uit verschillende organisaties.
Tijdens haar bezoek vertelt ze over haar eigen weg als ondernemer en welke keuzes zij heeft gemaakt. "Je hoort wat de belangrijkste redenen zijn waarom vrouwen hun carrière vroegtijdig in de wilgen hangen en je krijgt inzicht in de stappen die je moet nemen om je ambities wel waar te gaan maken", vertelt Désirée Niekus, een van de organisatoren. Na afloop signeert Onrust haar boek.
Op 8 maart - Internationale Vrouwendag - gaat de deur om 19.30 uur open. De bijeenkomst start om 20.00 uur. Deelname kost 22,75 euro (alleen contant) en dat is inclusief koffie met iets lekkers en een aangeklede borrel na afloop. Reserveren voor de bijeenkomst via gooischevrouwenzaken@gmail.com.


Rouwcafé Gooi en Eemland

Eemnes Klaas Jan Rodenburg, directeur van het Landelijk Steunpunt Verlies, spreekt zondag 18 maart van 13.30 tot 18.00 uur tijdens het rouwcafé in De Schoter aan de Wakkerendijk 66a.

Verlies van een dierbare is te vergelijken met de beweging tussen eb en vloed. Je pijnlijke gevoelens en gedachten kunnen je overspoelen en gelijktijdig herneem je jezelf door de draad van het leven weer op te pakken. Het toelaten van de eb-en-vloedbeweging is helend, maar niet vanzelfsprekend. Zo kan het zijn dat het toelaten van je gevoelens of het deelnemen aan het leven je te veel is. Over- en onderreacties hebben invloed op het lichamelijk functioneren. Hoofd-, rug-, buik- en maagpijn en ook vermoeidheid, lage weerstand, slapeloosheid of oppervlakkige ademhaling kunnen rouwgerelateerd zijn. Medicijnen helpen niet, maar wat dan wel?