Rotary zoekt projecten voor Dorpsdiner

Laren Rotary Laren-Blaricum nodigt organisaties uit om voor 1 maart een voorstel in te dienen voor een lokaal project via dorpsdiner@outlook.com. Deze doelen worden mogelijk ondersteund uit de opbrengst van het traditionele Dorpsdiner, dat dit jaar plaatsvindt op zondag 10 juni.

In maart bepaalt de Rotary welke doelen in aanmerking komen voor een bijdrage aan hun project. Al naargelang de aard en omvang van de benodigde gelden zal de Rotary een of meerdere doelen uitkiezen. Streefbedrag voor de totale opbrengst van het Dorpsdiner is tussen de 17.500 en 25.000 euro; dit geldbedrag zal worden verdeeld onder de gekozen doelen.

Projecten kunnen worden aangevraagd in de categorieën cultuur, maatschappelijk, sport, natuur en zorg en welzijn/gezondheid. De voorkeur ligt bij projecten in Laren-Blaricum en Eemnes die een bijdrage leveren aan de verbetering van de maatschappelijke betrokkenheid en sociale cohesie of infrastructuur. Organisaties dienen een korte projectbeschrijving aan te leveren met daarin een omschrijving van hun organisatie, het project, de benodigde middelen, de realisatietermijn en de kosten. Ook dienen zij aan te geven of er sprake is van cofinanciering, wat de zichtbaarheid kan/zal zijn van het project en hoe zij, bijvoorbeeld door deelname, denken bij te dragen aan het Dorpsdiner zelf.


Spektakeldag in De Malbak

Blaricum De Blaricumse jeugd (4 tot 12 jaar) hoeft zich op dinsdag 27 februari niet te vervelen. In De Malbak vindt een spektakeldag plaats. Tussen 10.00 en 15.00 uur zijn de kinderen welkom in het buurthuis aan de Wetering 122.

"We starten de ochtend met 'Uit elkaar'. Onder begeleiding van de heren van het Repair Café leren de deelnemers hoe een elektrisch apparaat uit elkaar gehaald kan worden. Ook kunnen de kinderen een eigen vergrootapparaat maken en leren zij de basis van de vouwtechniek origami. 's Middags is er een 'Winterspelenspellenparcours'. Voor de kleuters is er een aangepast programma.

Deelname aan deze dag kost 5 euro per kind. Aanmelden via sbakker@versawelzijn.nl.