Vragen en motie over Hoefloo 20a/22

Laren Liberaal Laren en D66 stellen vanavond tijdens de gemeenteraadsvergadering vragen aan het college over het perceel Hoefloo 20A. De liberalen dienen daarnaast ook nog een motie in die de gemeente oproept de eigenaar te verplichten het vervallen gebouw op de kavel ernaast (nummer 22) te slopen.

Beide percelen zijn van dezelfde eigenaar. Op nummer 20A, waar een appartement zou worden gerealiseerd, is de afgelopen jaren een soort vuilnisbelt ontstaan. "Er wordt al negen jaar niet gebouwd", vertelt Jacqueline Timmerman, fractievoorzitter van Liberaal Laren. "Ondertussen zijn wel alle bomen op het terrein gekapt, is een groot gat gegraven, kan de aannemer niet bouwen en wordt de vergunning - waar ook nog eens van alles mee mis is - maar niet ingetrokken. Dat kan juridisch gezien na 26 weken al", zegt zij.


Afblazen van Huis van Eemnes kost 1,3 miljoen euro

Eemnes "Het afblazen van het Huis van Eemnes zou betekenen dat de gemeente 1,3 miljoen euro moet afboeken en dat is onaanvaardbaar", meldt D66 Eemnes.

Het college heeft schriftelijke vragen van D66 over de kosten van het stoppen van de bouw beantwoord. Lijsttrekker Martijn Gebbink wilde duidelijkheid nu Dorpsbelang in haar verkiezingsprogramma schrijft dat het afblazen onderzocht moet worden. "Gaan we door als gepland en een mooie voorziening voor de binnensport en de bibliotheek realiseren, of stoppen en de belastingbetaler op laten draaien voor de financiƫle strop?"


'Arhi schaadt belangen'

Eemnes Een motie vreemd aan de orde van de dag werd maandagavond ingediend door alle fracties van Eemnes.

De Arhi-procedure schaadt de belangen van Eemnes, zeggen zij. De raadsleden willen dat de gemeente Eemnes naast bestuurlijk overleg ook juridische middelen inzet om het schaden van haar belangen in strijd met de wet Arhi te beƫindigen.