Wethouder Niels Rood gaat de straat op

Eemnes Wethouder Niels Rood gaat donderdag 22 februari tussen 12.00 en 13.00 uur de straat op om klimaatgesprekken te voeren met de inwoners van Eemnes.

Dat vindt plaats bij zijn eigen 'Kies voor Klimaat'-poster in bushalte Braadkamp aan de Laarderweg. Rood: "Deze campagne laat goed zien dat we het fossiele tijdperk alleen achter ons kunnen laten als we samen optrekken. De energietransitie is in volle gang. Energieneutraal wonen is in de nieuwbouw al heel gewoon; nu moeten de bestaande woningen worden aangepakt. Dat lukt alleen als we het samen doen."


Inzamelen voor voedselbank
in Dorpskerk

Blaricum De Dorpskerk organiseert op zaterdag 24 en zondag 25 februari een inzameling voor de voedselbank.

Goederen kunnen op zaterdag tussen 10.00 en 12.00 uur en op zondag voor de zondagdienst worden afgegeven in de kerk aan de Torenlaan. Deze keer zou de voedselbank erg blij zijn met groenten in blik, thee, vleesconserven, broodbeleg, pastasauzen, waspoeder en zonnebloemolie. "Liever géén pasta", meldt Dorpskerk-woordvoerder Annette Horsman.


VVD-Kamerlid Hermans naar Johanneshove

Laren/Blaricum VVD-Tweede Kamerlid Sophie Hermans, woordvoerster op de langdurige zorg, komt maandag 5 maart naar Laren.

Tussen 14.30 en 16.00 uur praat zij samen met het lokale VVD-raadslid Désirée Niekus met de bewoners van Johanneshove. Hermans is initiatiefneemster VVD van deeltijdzorg in de verpleeghuizen. Niekus: "Als lokale VVD willen wij dat de vragen van de bewoners van Johanneshove beantwoord en meegenomen worden naar een debat in de Tweede Kamer." 's Avonds praten Hermans en het bestuur van Ziekenhuis Tergooi in het Brinkhuis over de toekomst van het ziekenhuis. De avond begint om 20.00 uur. Belangstellenden zijn bij beide bezoeken welkom. Voor de middagsessie dienen mensen zich aan te melden via desireeniekus@kpnplanet.nl.