Van der Hoek (GS): 'Zelf knoop doorgehakt'

BEL Gedeputeerde Jack van der Hoek zegt dat GS in november 2017 - na het 'open overleg' met de gemeenten - zelf de knoop hebben moeten doorhakken met betrekking tot de gemeentelijke herindeling.

"Het is een misverstand te denken dat 'open overleg' betekent dat de standpunten van alle partijen worden overgenomen. Dat kon ook niet, omdat de gemeenten zeer verschillende standpunten hadden. Op zo'n moment neemt de provincie haar verantwoordelijkheid."

Randvoorwaarden

Van der Hoek snapt dat het GS-besluit de gemeenten Huizen, Blaricum en Laren het meest heeft verrast. "Dat komt doordat hen tijdens het open overleg is gezegd dat een eigen, goed voorstel voor versterking van de bestuurskracht een alternatieve oplossing zou kunnen zijn. GS hadden de gemeenten wel een aantal randvoorwaarden meegegeven. Maar de mogelijkheid geven tot een alternatief voorstel betekent nog niet dat het ook gehonoreerd wordt", zegt hij.

11


Hoge opbrengst 6de Blaricums Midwintervuur

Blaricum Rotaryclub Blaricum-Centaurea heeft gisteravond een cheque van 13.300 euro aan de Stichting Kinderen van de Voedselbank overhandigd.

Dit geld werd opgehaald met de zesde editie van het Blaricums Midwintervuur dat plaatsvond op zondag 7 januari jongstleden.
De landelijke Stichting Kinderen van de Voedselbank zet zich in voor de maatschappelijke gevolgen van kinderarmoede voor de circa 40.000 kinderen in Nederland van wie de ouders afhankelijk zijn van een voedselbank.