Wethouder Anne-Marie Kennis biedt een goed luisterend oor.
Wethouder Anne-Marie Kennis biedt een goed luisterend oor. Foto: Eigen foto

Kennis: 'We hebben veel kunnen doen voor Blaricum'

ANNE-MARIE KENNIS Terugkijkend op de afgelopen vier jaar voelt wethouder Anne-Marie Kennis (Hart voor Blaricum) zich vooral trots. "We hebben veel kunnen doen voor Blaricum", zegt zij. "Gezamenlijk als college van burgemeester en wethouders, binnen collegiaal bestuur, de coalitiepartijen en gelukkig ook vaak in goede harmonie met een constructieve oppositie." Ze vindt het fijn te horen dat inwoners haar makkelijk weten te vinden en zij hen een goed luisterend oor biedt.

"Ik ben ook heel blij met de voortgang van ons nieuwe dorpsdeel de Blaricummermeent", zegt Kennis. "Toen in 2014 de woningmarkt weer begon aan te trekken kwamen de grotere projectontwikkelaars praten om grote stukken van de gemeente te mogen kopen om er vervolgens grote aantallen huizen op te bouwen. Hoewel de verleiding na de crisis groot was hiermee in te stemmen - onder het motto 'verkocht is verkocht' - is er heel bewust gekozen om te blijven gaan voor kleinschalige projecten. Hiermee is aan de ooit ingezette kwalitatief hoogwaardige wijk vastgehouden en is er voor elk wat wils, inclusief sociale woningbouw. Ook het hele buitengebied ziet er prachtig uit." En onlangs was er ook nog het succes om vijf van de twaalf hectare bedrijventerrein om te mogen zetten in woningbouw. "Een nog lopende ontwikkeling, die het sluitstuk zou moet worden, is een hoogwaardige recreatieve ontwikkeling aan het Gooimeer."
Trots is de wethouder op de totstandkoming van het nieuwe Bijvanck-winkelcentrum en de ruim sluitende meerjarenbegroting. "De vorige periode werd gekenmerkt door bezuinigingsoperaties waardoor er achterstand is ontstaan in met name het onderhoud van de buitenruimte, groen en wegen in het hele dorp. Door de gezonde financiƫle situatie van nu zullen veel van deze zaken in de komende jaren weer voldoende aandacht kunnen krijgen en achterstanden worden ingelopen." Ook een meevaller voor de sportverenigingen, die het financieel moeilijk hadden; zij zijn vrijgesteld van het betalen van erfpacht/huur aan de gemeente, waardoor zij meer kunnen investeren in hun sportfaciliteiten.
Anne-Marie Kennis is ook voor de komende periode als wethouder beschikbaar. "Mocht Hart voor Blaricum onverhoopt niet toetreden tot een coalitie dan blijf ik mij ook - als raadslid - inzetten voor ons mooie dorp. Ik zal me sterk maken voor een zelfstandig Blaricum."