Liesbeth Boersen gaat graag nog vier jaar door.
Liesbeth Boersen gaat graag nog vier jaar door. Foto: Bob Awick

'Er is hard gewerkt en basis was een harmonieus college'

LIESBETH BOERSEN-DE JONG "Er is hard gewerkt en de basis daarvoor was een harmonieus college. Ik ben zeer tevreden en trots op datgene wat ik als wethouder voor de inwoners van Blaricum bereikt heb", zegt Liesbeth Boersen-de Jong (De Blaricumse Partij) aan de vooravond van de gemeenteraadsverkiezingen.

"Ik heb me ingezet voor het behoud van betaalbare huurwoningen, want Blaricum is niet alleen bestemd voor de allerrijksten. Tussen 2010 en 2014 is het aantal betaalbare huurwoningen sterk afgenomen doordat de corporatie heel veel woningen verkocht. Na een jarenlange discussie met de corporatie heb ik afspraken hierover met hen kunnen maken, zodat dit aantal betaalbare huurwoningen nu minimaal op peil zal blijven en waarschijnlijk zelfs zal groeien." De HOV (Hoogwaardig openbaar vervoer) liep als een rode draad door deze collegeperiode. Boersen-de Jong: "Na een drie jaar durende strijd is de vrije busbaan uit het project geschrapt. Het is mij gelukt de provincie te overtuigen dat de bus net zo goed met het andere verkeer kan meerijden. Hierdoor is ook de grootschalige bomenkap van de baan. Ik voel me vereerd dat de actiegroep uit Huizen mij hiervoor nomineerde voor de titel van 'Politicus van het jaar 2017'."
Een greep uit de andere zaken waar de wethouder tevreden op terugkijkt: het oplossen van het parkeerprobleem in het centrum van het Oude Dorp door de invoering van de blauwe zone, de openbare led-verlichting in de Bijvanck en het nieuwe duurzaamheidsbeleid, waaronder de introductie van de duurzaamheidslening.
De komende tijd zal bepalend zijn voor de zelfstandigheid van Blaricum. "Omdat ik de overtuiging heb dat een zelfstandig Blaricum de beste garantie is voor het behoud van onze identiteit en authenticiteit, zal ik er alles aan doen om de provincie ervan te overtuigen dat de bestuurskracht van Blaricum meer dan voldoende is om zelfstandig te blijven. Ook aan onze samenwerking in de regio mankeert niks. Er is dus wat mij betreft geen enkele reden om Blaricum met Huizen en Laren samen te voegen." Boersen-de Jong wil haar ervaring en strijdlust ook de komende vier jaar inzetten. "Mijn werk is nog niet af. Na de verkiezingen wil ik als wethouder terugkeren. Naast mijn inzet voor de zelfstandigheid richt ik me dan met name op het oplossen van de grondwaterproblemen in en het herstraten van de Bijvanck en de Blaricummermeent en het behoud van de poliklinieken en de ambulancepost op het terrein van Tergooi."