Aimez-vous Brahms in het Brinkhuis

Laren Versa Welzijn organiseert maandag 5 maart om 14.00 uur haar maandelijkse culturele middag voor senioren. De toegang bedraagt 5 euro, inclusief koffie/thee tijdens de pauze.

De muziekrecensent en presentator Tjako Fennema neemt zijn gehoor mee naar het Hamburg (en later Wenen) van de componist Johannes Brahms. Hoeveel Nederlanders hebben zijn 'Ein Deutsches Requiem' in hun hart gesloten en kennen zijn beroemde Hongaarse dansen. Ook zijn symfonieën, liederen en pianomuziek zijn vaak te beluisteren in de concertzalen. Tijdens de lezing speelt Wybe Kooijmans pianomuziek van Brahms en worden geluidsfragmenten ten gehore gebracht. Ook is een wasrolopname te horen waarop de in 1897 overleden componist zelf aan het woord is. Gezien de te verwachten belangstelling is aanmelden raadzaam. Dat kan via telefoonnummer 06-49377171 of e-mail abijleveld@versawelzijn.nl.


Kamerlid
Henk Nijboer naar Eemnes

Eemnes Tweede Kamerlid Henk Nijboer is maandag 5 maart van 9.30 tot 11.30 uur te gast in Eemnes.

Hij schuift aan tafel met de PvdA-fracties en inwoners uit Blaricum, Eemnes en Laren en spreekt over wonen in de breedste zin van het woord. Aansluitend wordt een wandeling door de wijk Zuidpolder gemaakt.


Kindregeling raadsbreed aangenomen

Laren De gemeenteraad heeft ingestemd met de beleidsnotitie 'Kindarrangement voor gemeenten Huizen, Laren, Blaricum en Eemnes'.

Een bedrag van 41.782 euro (door het Rijk beschikbaar gesteld) wordt toegevoegd aan het Sociaal Domein. Middels een amendement (PvdA) is het college opgedragen de regeling goed bekend te maken met de bedoeling ondergebruik tegen te gaan. Wethouder Leen van der Pols hoopt dat de gezinnen die in aanmerking komen voor deze regelingen (zij die 100-120% boven het bijstandsniveau leven) deze financiële hulp ook willen en durven accepteren.