Teun Schipper is klaar voor de verkiezingsstrijd.
Teun Schipper is klaar voor de verkiezingsstrijd. Eigen foto

Teun (20) is het jongste kandidaat-raadslid in Blaricum

Blaricum De geboren en getogen Blaricummer Teun Schipper staat negende op de kandidatenlijst van De Blaricumse Partij bij de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Hij is met zijn 20 jaar het jongste kandidaat-raadslid in Blaricum. Schipper: "Als ik genoeg stemmen krijg dan neem ik de uitdaging graag aan en ga ik de raad in."

Lijsttrekker Liesbeth Boersen vindt het geweldig dat ook jongeren zich voor hun dorp willen inzetten en dat Teun voor De Blaricumse Partij gekozen heeft: "Veel jongeren voelen zich niet vertegenwoordigd in de gemeenteraad. De meeste raadsleden zijn boven de 50 of ouder. Teun wil nu juist graag voor de belangen van zijn leeftijdsgenoten opkomen. Hij weet wat hen bezighoudt, wat zij belangrijk vinden en waar zij behoefte aan hebben."

Wie is Teun?

Teun komt uit een gezin van vier kinderen. Na de Bernardusschool doorliep hij het vwo op de Huizermaat. Hij studeert nu informatiekunde aan de Universiteit van Utrecht. Hij was al vroeg met het politieke virus besmet. In 2012 werd hij gekozen tot jongerenburgemeester van Blaricum en twee jaar geleden zette hij zijn eerste stappen richting de steunfractie van De Blaricumse Partij. Om een zakcentje bij te verdienen werkt de jonge Blaricummer in zijn vrije tijd bij AH Blaricum. Zijn grootste hobby is leidinggeven aan een scoutinggroep van Tymen de Sayer. Hij heeft gevoetbald bij BVV '31, geschaakt bij Het Dikke Torentje en heeft aan wedstrijdzwemmen gedaan.

Waarom kies je voor De Blaricumse Partij?

Schipper: "Ik vind debatteren leuk. Ik wil daarbij niet gebonden zijn aan landelijke standpunten. Daarom kies ik voor een lokale partij in plaats van een landelijke. Ik kwam door mijn buurvrouw in contact met De Blaricumse Partij en ben door haar uitgenodigd voor een vergadering van de steunfractie. Ik voel me bij deze partij thuis, ik word serieus genomen, ze luisteren echt naar me. Het is heel laagdrempelig."

'Ik voel me bij deze partij thuis, ik word serieus genomen'

Waarvoor ga je je inzetten als je raadslid wordt?

"Voor de terugkeer van lijn 150, de spitsbus naar de Uithof. Omdat deze lijn verdwenen is hebben studenten naar Utrecht tweemaal keer zoveel reistijd", zegt hij resoluut. "Ik ga me daarnaast richten op onderwerpen die met jongeren te maken hebben, bijvoorbeeld ondersteuning van verenigingen, betaalbare huurwoningen voor jongeren, het opknappen van speeltuintjes en veilige fietsroutes", besluit hij.