Pijnlijke momenten tijdens de raad

Laren De behandeling van een D66-motie over een tuinhuisje aan de Brink, waarover de Raad van State (RvS) een heldere uitspraak heeft gedaan (afbreken), werd volgens Chris Bogaers (PvdA) enorm op de man gespeeld. "Ik hoop dat de komende vier jaar niet meer mee te maken."

door Jacqueline Roest

Ook burgemeester Rinske Kruisinga was hoogst verbaasd over de wijze waarop deze casuïstiek besproken werd. "Dat vind ik een hele moeilijke." Ze kan leven met het idee dat raadsleden aan de orde stellen 'hoe gaan wij om met zaken die - wij denken - niet conform bestemmingsplan zijn waar uitspraken over zijn'. En als het gaat om bouwwerken die een zieltogend bestaan leiden en dat daar een relatie wordt gelegd met beleid, vindt ze ook prima. "Maar dit wordt zó toegespitst en ik vind dat niet vanzelfsprekend met waar ik vandaan kom. Maar misschien is het vanzelfsprekend in Laren, maar het leidt tot hele pijnlijke momenten. En die vind ik niet per se nodig in de problematiek van Laren", aldus de burgemeester.
D66-fractievoorzitter Nico Wegter, die zich vier jaar geleden nog voorstander heeft getoond door een motie in te brengen (waarvoor hij raadsbreed steun had verkregen) ter legalisering van het betreffende tuinhuisje, reageerde met de volgende woorden op burgemeester Kruisinga:

3