Heel pijnlijk

Vervolg VP

"Het gaat hier niet om burgers te beschadigen, maar wij kunnen het handelen van het college niet waarderen. En dat is zacht uitgedrukt." Volgens D66 is het in 2011 gebouwde tuinhuisje in strijd met het bestemmingsplan en met 'beschermd dorpsgezicht' en heeft het college een uitspraak van de RvS naast zich neergelegd.

Voor wethouder Ton Stam is en blijft het tuinhuisje illegaal en daarvan is de eigenaar op de hoogte. De betaalde dwangsom heft de illegaliteit niet op. Stam blijft erbij dat het college zich in deze kwestie altijd buitengewoon zuiver heeft gedragen. "Op alle vragen - formeel en informeel - heb ik de heer Bijvoet (D66, red.) altijd alle antwoorden gegeven. Het is nooit een geheim geweest. Ook heb ik altijd de vragen van de raad, zowel mondeling als schriftelijk, beantwoord. Dus wat hier nou aan de hand is, is niet een zorgvuldig door het college gekoesterd geheim. Dat is een zaak die altijd open en bloot aan de orde heeft kunnen komen of had kunnen komen." Handhaven is niet aan de orde geweest omdat het wachten is op het nieuwe bestemmingsplan voor het centrum. "En daarin staat dit tuinhuisje niet ingetekend", benadrukte Stam.
De D66-motie werd verworpen. Liberaal Laren, CDA en D66 konden zich ook in het voorstel vinden.


Muziektent
op de Brink?

Laren "Met verbazing lees ik in de Laarder Courant de BEL van 21 februari dat er - volgens Leo Janssen - liefhebbers zijn van een muziektent op de Brink.

Hoe halen deze mensen het in hun hoofd om onze Brink nog verder te vernielen. Eerst kwam er een ijsbaan met horecatenten, met als gevolg schade aan bomen, grasveld en ondergrond. Er zijn al genoeg bomen 'plotseling' weggehaald om evenementen ruimte te geven. En wie ruimt bij een muziektent de rommel op en het weggewaaide papier? Dit wordt een hangplek met vernielingen aan de Coeswaerde. En dat voor een enkele muziekvoorstelling. Hierop zit niemand te wachten. Deze muziektentbouwers noem ik dan ook 'Brinkvernielers'. Deze mensen moeten de Brink met rust laten zoals het al meer dan honderd jaar is geweest. Groen en geen bebouwing erop. Dan pas geef je een mooie Brink door aan de volgende generaties."

Herman Kroes, Laren