Afbeelding
Foto: PR

Ozb-heffing in Blaricum hoger dan 'bij buren'

BEL Het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) heeft uitgerekend dat Blaricum van de BEL-gemeenten het meest onroerendzaakbelasting (ozb) heft per hoofd van de bevolking. Dit is 401 euro.

In Laren betalen de inwoners 381 euro en in Eemnes 218 euro. Buurgemeente Huizen heft slechts 95 euro. De gemeente Huizen geeft sinds dit college is aangetreden 10 procent korting op de ozb-tarieven om inwoners te compenseren voor de crisis.

De gemeente Eemsmond heft het meeste met 744 euro. Andere toppers zijn Schiermonnikoog met 537 euro, Sittard-Geleen met 459 euro, Nijmegen met 453 euro en Zoeterwoude met 441 euro.


LB-raadslid Bogaers scoort met 1ste motie

Laren Sean Bogaers had tijdens de laatste raadsvergadering succes met het indienen van zijn eerste motie.

Zijn eerste motie ging over etnisch profileren door de politie. Dit gaat over gelijkwaardige behandeling van iedereen in de gemeenschap.
De motie werd door de gemeenteraad unaniem aangenomen.


Trucks weer toeterend
door 't Gooi

BEL Een stoet vrachtwagens die luid toeterend een tocht maakt door 't Gooi met aan boord mensen met een verstandelijke beperking. Deze jaarlijkse traditie voor cliënten van Amerpoort, de Truckersrun ofwel Gooise Karavaan, is komende zaterdag.

Zeventig trucks rijden onder begeleiding van motoragenten door 't Gooi met een cliënt en zijn of haar begeleider op de bijrijdersstoel.

Feest

In Huizen eten de cliënten, hun begeleiders en de truckers een pannenkoek bij Coronel Karting. Terug op het terrein van Nieuwenoord in Baarn is er een feest met livemuziek.

De stoet vrachtwagens rijdt om 10.45 uur vanaf Nieuwenoord tussen Hilversum en Baarn. Wie komt kijken?