Rondje Eemnes voor wandelaars

Laren De vijfde groepswandeling (20,3 km) van de Stichting Wandelvierdaagse Het Gooi voert de lopers op zondag 11 maart naar Eemnes (Wakkerendijk, Oude Dorp en Meentweg) en de uitgestrekte Eempolder.

Bij slecht weer wordt de polder gemeden en buigt de route af naar Blaricum om via de Woensberg en de Tafelberg terug te keren naar Laren. Halverwege wordt gepauzeerd bij Tennisvereniging Eemnes.

Start en finish is de clubkantine van SV Laren'99 aan het Schuilkerkpad in Laren, waar tussen 8.45 en 9.15 uur ingeschreven kan worden. Om 9.30 uur gaat de groep op pad. Er wordt een bijdrage van 3,50 euro (KWBN-leden 2,50) gevraagd voor de koffie met koek onderweg. Honden mogen niet mee. Intussen zijn de voorbereidingen voor de tiende Gooise vierdaagse, die van 20 tot en met 23 juni 2018 gehouden wordt, in volle gang. Inschrijven kan via info@wandelvierdaagsehetgooi.nl.


Kerkdienst vanuit Dorpskerk

Blaricum Bij Radio 6FM is zondag 11 maart om 10.00 uur een kerkdienst vanuit de Dorpskerk aan de Torenlaan te beluisteren.

De dienst gaat uit van de Protestantse Gemeente Blaricum en wordt voorgegaan door ds. M.Th. van der Sijs.


Blaricum behaalt taakstelling statushouders

Blaricum De gemeente Blaricum loopt niet meer achter de feiten aan als het gaat om het plaatsen van statushouders. Eind 2016 stond Blaricum nog op een achterstand van min één persoon en eind 2017 stond de teller op plus twee.

In 2017 had de gemeente de taak om veertien statushouders te huisvesten, maar dat werden er uiteindelijk zeventien. Voor de eerste helft van 2018 moet Blaricum acht statushouders een plek bieden. Het college verwacht dat de taakstelling voor de tweede helft van dit jaar lager is.