GS verstoppen informatie over herindeling

Laren Het lijkt erop dat Gedeputeerde Staten (GS) geen centraal punt op hun website willen waar burgers álle informatie omtrent de voorgenomen fusie gemakkelijk kunnen vinden. Nu moeten zij echt zoeken naar brieven, zienswijzen en dergelijke.

"Op de provinciewebsite met informatie over de bestuurskracht in de regio Gooi en Vechtstreek staan primair de stukken ten behoeve van het proces van de gemeentelijke herindeling", laat een GS-woordvoerder weten als deze krant daarnaar informeert. "In de GS-brieven, die op deze website staan, wordt verwezen naar de achterliggende stukken, waaronder de zienswijzen, ook die van de provincie Utrecht. Inmiddels staan de zienswijzen zelf ook op de website."
Diezelfde zegsman meldt dat de correspondentie van de gemeenten aan de provincie ter kennisname naar Provinciale Staten worden gestuurd. "Deze worden gepubliceerd op de website met ingekomen stukken van Provinciale Staten en deze stukken zijn dus gewoon openbaar."


Ongeval met
in Laren gestolen rode Alfa Romeo

Laren Met een in Laren gestolen rode Alfa Romeo is in de nacht van maandag op dinsdag de gevel van een massagesalon aan de Kleine Drift in Hilversum geramd.

De auto stond - met kleine schade aan de achterzijde - een paar honderd meter verderop. Wat er precies is gebeurd is nog onduidelijk.
De inzittenden zijn na het ongeval weggegaan, meldt de politie. "Waarschijnlijk wilden ze geen uitleg geven over het feit dat ze in een gestolen auto zaten. De auto is tussen 13 en 14 februari gestolen vanaf de Vredelaan in Laren. We hebben de auto in beslag genomen voor sporenonderzoek."