IJsbaan Eemnes bleef dicht: 'Het is niet anders'

Eemnes "Waarom gaan jullie niet open?" Die vraag kregen medewerkers van IJsclub de Vaart in Eemnes de afgelopen week toen soms boze schaatsliefhebbers voor een dichte deur stonden. "Wij balen er ook van, maar het is niet anders", zegt secretaris Peter van Hofslot.

In de dagen dat het koude weer zich aankondigde, ging iedereen ervan uit dat de schaatsen konden worden klaargezet. Ook de ijsclub aan de Stadwijksingel had goede hoop. Echter, de zonkracht, harde wind en sneeuw gooiden roet in het eten. Het ijs werd daarom op sommige plekken niet dikker dan twee centimeter, terwijl acht centimeter het minimum is.


Klussende charlantans actief in regio

LAREN Meerdere mensen in 't Gooi zijn benaderd door Engelstalige klusjesmannen die aanbellen om, soms op onaangename wijze, aan te dringen op het gebruik van hun diensten.

Deze klussende charlatans rijden veelal in witte bedrijfsbusjes met een kenteken uit Groot-Brittanniƫ of Ierland en geven aan dat er sprake is van achterstallig onderhoud en/of gebreken die, naar de mening van deze klusjesmannen, spoedige reparatie vereisen en die zij natuurlijk graag uitvoeren.

Wie zogenaamde klusjesmannen aantreft, wordt gevraagd om zo snel mogelijk de politie te bellen en daarbij signalementen van de personen plus het kenteken van het voertuig waarin zij rijden te noteren.