Reactie HOV-halte zet kwaad bloed

EEMNES/LAREN Een reactie van het college van Laren - ondertekend door wethouder Ton Stam - op het voorkeursontwerp HOV-halte Eemnes/Laren richting de voorzitter van de stuurgroep HOV in Haarlem heeft in Eemnes kwaad bloed gezet.

"Zo krijgen we met zijn allen een mes in onze rug. De brief zet alle deuren weer op een kier", zegt Paul Sprey van de Fractie SpreyVandenBerg. Op basis van de Larense brief aan gedeputeerde Elisabeth Post zou Eemnes nog een rekening kunnen ontvangen. "Bovenop de overeengekomen 300.000 euro."

In de brief schrijft het college: "Volgens onze informatie vallen de kosten van SpreyVandenBerg-variant ruim één miljoen euro hoger."

Dit is al de tweede keer dat VVD-er Stam een pro NH briefje stuurt dit bevreemd mij wederom. net zoals in zomer 2017. De oorspronkelijke SVDB is minimaal 1.5 miljoen goedkoper dan referentie stuurgroep HOV, maar worden we nu afgestraft op burgerlijke ongehoorzaamheid, door provincie NH / Post / VVD? Berekeningen en vergaderingen worden angstvallig "geheim" gehouden..... wat niet klopt in mijn ogen want het is belasting geld en wij hebben recht om te weten en te kunnen controleren wat ermee gedaan is. Wij als gemeenteraad Eemnes kunnen onze controlerende taak niet uitvoeren omdat ook wij niet alles mogen zien, wel meer dan openbaar maar toch.

De deur staat met deze brief op een kier omdat op basis van de financiële aspecten dus ook nog een nieuwe rekening naar Eemnes gestuurd kan worden boven op de "overeengekomen" 3 ton.

in praktijk kan dit dus inhouden dat we na de verkiezingen, nieuw wethouder hebben en wederom over een ander ontwerp op oplossing gaan hebben (in lijn met MIRT) dus lightrail.

Ik denk dat we onze ogen moeten openen en i.p.v. van betrouwbare politiek ervan uitgaan dat de politiek niet te vertrouwen is en altijd een achterliggende agenda heeft.