Handhaving Schapendrift opgeschort

Blaricum Wethouder Liesbeth Boersen-de Jong heeft beloofd met een splitsingsnotitie te komen voor woningen in het Oude Dorp. Daarmee wordt de handhaving op de dubbele bewoning voor Schapendrift 45/45a voorlopig opgeschort.


Raad vraagt om hondenbeleid

Blaricum Op de valreep van deze raadsperiode hebben de raadsleden - naar aanleiding van de DAB-motie 'Hondenaanlijngebod Blaricummermeent/Stichtse Strand' - om een hondenbeleid voor heel Blaricum gevraagd.

Hoewel dit niet eerder de aandacht van de raad heeft gehad en het ook nooit in het college aan de orde is geweest, is er toch al een bedrag van 10.000 euro beschikbaar om regels rondom viervoeters op te stellen. Volgens wethouder Anne-Marie Kennis is hiervoor een schone taak voor de nieuwe wethouder en gemeenteraad weggelegd. "Dan moet het voortvarend worden opgepakt."


Reactie op
HOV-halte zet
kwaad bloed

EEMNES/LAREN Een reactie van het college van Laren - ondertekend door wethouder Ton Stam - op het voorkeursontwerp HOV-halte Eemnes/Laren richting de voorzitter van de stuurgroep HOV in Haarlem heeft in Eemnes kwaad bloed gezet.

"Zo krijgen we met zijn allen een mes in onze rug. De brief zet alle deuren weer op een kier. In de praktijk kan dit dus inhouden dat we na de verkiezingen een nieuwe wethouder hebben die het wederom over een ander ontwerp of een andere oplossing gaat hebben. In lijn met MIRT, dus lightrail", zegt Paul Sprey van de Fractie SpreyVandenBerg.
Op basis van de Larense brief aan gedeputeerde Elisabeth Post, waarin staat dat de kosten van de SpreyVandenBerg-variant ruim één miljoen euro hoger uitvallen, zou Eemnes nog een rekening kunnen ontvangen. Sprey: "Boven op de overeengekomen 300.000 euro." Volgens Sprey klopt hier niets van en is de oorspronkelijke SpreyVandenBerg minimaal 1,5 miljoen euro goedkoper.