D66 royeert leden van Larens Behoud

Laren Meerdere Larense leden van D66 hebben van de landelijke D66-partijvoorzitter Letty Demmers een brief ontvangen met de mededeling: 'Omdat u lid bent van Larens Behoud royeren wij u uit D66'.

"Daar sta je dan met je goeie gedrag", zegt Timo Smit, voorzitter Larens Behoud en landelijk lid van het CDA.
Ineke Hilhorst kreeg ook het schrijven. "Al veertig jaar lid van D66, maar in Laren ook van Larens Behoud. Want zij wil Laren zelfstandig houden en is mede daarom al vele jaren steunpilaar bij Larens Behoud (LB). Ineke stond vier jaar geleden - en staat ook nu - op onze verkiezingslijst."
Ook Karin van Hunnik, de co-lijsttrekker van LB kreeg een royementsbrief. "Als je echt voor zelfstandigheid bent kies je lokaal dus anders, wat deze geroyeerde leden dan ook doen. Ik hoop van harte dat geen andere partij het in zijn hoofd haalt net zo laf en onsportief de democratie te tarten als D66."


Poëzieshow
bij Kijkoor

Eemnes Bij Kijkoor aan de Eikenlaan vindt zaterdag 14 maart tussen 19.00 en 21.00 uur een poëzieshow plaats. Iedereen is welkom.

Bezoekers kunnen luisteren naar gedichten, meezingen, veel kunstwerken bewonderen, poëziehapjes proeven en veel dichters ontmoeten. Naast veel Sherpa-dichters zijn ook dichters uit Gooi en Eemland aanwezig, waaronder Mieke van Zonneveld, Gerard Beentjes en Gaston Bannier.


Terug in de tijd met Dick Scherpenzeel

Eemnes De Historische Kring Eemnes heeft in de loop van haar bestaan verschillende opnamen van bewegend beeld met geluid verzameld. Deze worden beheerd door de Werkgroep Beeld & Geluid.

Op donderdag 15 maart tussen 10.00 en 12.00 uur gaat Dick Scherpenzeel in de bibliotheek terug in de tijd. Hij doet dat aan de hand van belangrijke audiovisuele documenten, zoals de Eemnesser Journaals van 1979 tot en met 1988 (m.u.v. 1985).