Noodprocedure bij Tergooi na grote storing

Blaricum De vestigingen van Tergooi in Blaricum én Hilversum waren dinsdag lange tijd getroffen door een computerstoring. De noodprocedure is in werking gesteld, aldus woordvoerder Sebastian Dingemans.

Van grote paniek was overigens geen sprake. "We zijn voorbereid op dit soort situaties en werken met noodprocedures. De patiëntveiligheid is niet in het geding", berichtte het ziekenhuis.
De storing ontstond rond 8.00 uur - traditioneel een piekmoment - door werkzaamheden aan de back-upsystemen. Een tijdelijke accu bleek de piek niet aan te kunnen.
De noodprocedure betekende dat veel werk dat normaal met de computer wordt gedaan, nu met pen en papier moest. Dat had gevolgen voor onder meer de spoedeisende hulp. Alleen de acute gevallen werden geholpen. "Huisartsen wordt verzocht niet iedereen klakkeloos door te sturen", aldus Dingemans gisteren.
Ook op de poliklinieken ging het werk wat langzamer dan normaal. Het kon gebeuren dat gemaakte afspraken met cliënten vertraging opliepen of zelfs werden verplaatst naar een andere dag. In de loop van de middag was de storing verholpen.


BEL van start met ANWB AutoMaatje

BEL ANWB AutoMaatje gaat van start in Blaricum, Eemnes en Laren.

Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto mindermobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken. Door ANWB AutoMaatje BEL toe te voegen aan het bestaande plaatselijke vervoersnetwerk kunnen ook de mindermobiele mensen weer deel uit gaan maken van het sociale en maatschappelijke leven. Wie gebruik wil maken van ANWB AutoMaatje BEL, belt uiterlijk twee werkdagen van tevoren tussen 9.00 en 12.30 uur met AutoMaatje (035-6250005). De medewerker van Versa Welzijn koppelt de deelnemer aan een van de beschikbare vrijwilligers bij hen in de buurt en vertelt wat het ongeveer gaat kosten (0,30 cent p/km). De vrijwilliger komt op het afgesproken tijdstip voorrijden. Voor informatie: Marjolein Post, telefoon 06-13966050.