Super-selfie bij de bouwstart van 'Gooise Zomer' in De Blaricummermeent.
Super-selfie bij de bouwstart van 'Gooise Zomer' in De Blaricummermeent. Foto: PR

'Gooise Zomer' van start in De Blaricummermeent

Blaricum Burgemeester Joan de Zwart-Bloch en wethouder Anne-Marie Kennis hebben woensdag het startsignaal gegeven voor het begin van bouwproject 'Gooise Zomer' in de Blaricummermeent.

Begeleid door een waterig voorjaarszonnetje telden zij af tot het moment waarop, begeleid door de nodige confetti en onder grote belangstelling, een paal werd geslagen op de bouwplaats in Blaricum. De aanwezige kopers legden dit moment gezamenlijk vast met een 'superselfie'.

Dankwoord

Ontwikkelingsmanager John van den Heuvel van BPD dankte de gemeente voor alle inspanningen, die het mogelijk maakten om met dit eerste deelplan van Deelgebied D van de Blaricummermeent te starten.

Populair

'Gooise Zomer' telt 34 vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen, nabij en aan het water van de Meentstroom en deels voorzien van fraaie rieten kappen. Nog niet eerder zijn er tegelijkertijd zo veel woningen in het hogere prijssegment in de Blaricummermeent in verkoop gegaan. De oplevering van de huizen vindt plaats in het eerste kwartaal van 2019.

Buitenaf

Veel geïnteresseerden uit Blaricum en omgeving meldden zich aan en leverden het bewijs van de populariteit van deze snelgroeiende nieuwe wijk van Blaricum. Wethouder Kennis stelde vast dat op dit project, naast inwoners uit Blaricum, ook een flink aantal mensen uit Huizen en Amsterdam is afgekomen.

Wachtlijst

De inschrijfperiode is al enige tijd gesloten. Er waren veel enthousiaste kandidaten en alle woningen zijn inmiddels verkocht of onder optie. Er is ook een behoorlijke reservelijst, maar daarvoor kunnen belangstellenden zich nog altijd - via de makelaar - aanmelden.

Na het slaan van de paal zochten de nieuwe kopers in de warmte van de feesttent hun nieuwe buren op en hieven het glas op een mooie 'Gooise Zomer'.