Singer koopt Toorop aan

Laren Singer Laren heeft op de TEFAF Maastricht met steun van de BankGiroLoterij het werk 'Takken met appels' van Charley Toorop (1891-1955) verworven.

Toorop maakte het schilderij, dat werd gekocht bij Douwes Fine Art B.V., in haar Bergense tuin; het behoort tot een van de beste werken die zij vervaardigd heeft. 'Takken met appels' maakt deel uit van haar laatste serie fruitbomen, die beschouwd wordt als een ode aan Vincent van Gogh. Het werk is een belangrijke aanvulling op de collectie van Singer Laren dat de mooiste modernisten bijeenbrengt. Van 5 juni tot en met 26 augustus toont Singer Laren de tentoonstelling 'Geschilderde tuinen'. Het werk 'Takken met appels' van Toorop zal daar voor het eerst voor het publiek te zien zijn.


Rondje Cultuur

Eemnes In De Hilt vindt donderdag 15 maart weer Rondje Cultuur plaats. Deuren open om 19.30 uur, start om 20.00 uur. De toegang is vrij.

Gasten zijn Vocalgroup Surprise uit Huizen onder leiding van de Eemnesser dirigent Paul Grob en vogelkunstenaar Angeline Rijkeboer uit Blaricum.


Sauna familie Froger in brand

Blaricum In de sauna van de familie Froger aan de Koningin Wilhelminalaan heeft maandag een brandje gewoed. "Het was meer een brandgerucht, waarbij een paar vlammen te zien waren", nuanceert de brandweer. Het vuur werd ontdekt door de assistente van Froger. Er vielen geen gewonden.