Wie helpt zaterdag mee?
Wie helpt zaterdag mee? Foto: PR

Organisatie heeft meer handen nodig voor actie 'Eemnes Schoon'

Eemnes De lenteschoonmaak staat weer voor de deur. De Werkgroep 'Eemnes Schoon' organiseert dit jaar deze opruimactie van het openbare groen op zaterdag 24 maart.

Dat is tevens de Landelijke Opschoondag van NederlandSchoon. Enkele basisscholen participeren in de week ervoor. "We mogen ons verheugen in een vaste kern van deelnemers, waaronder kinderen. Ook is het traditie geworden dat burgemeester Roland van Benthem meedoet. Net als vorig jaar wordt hij gesecondeerd door vrijwilligers van het gemeentebestuur. Maar er zijn meer handen nodig", zegt Jaap Groeneveld.

"Wie helpt ons op zaterdag 24 maart van 10.00 tot 12.00 uur en/of van 13.00 tot 15.00 uur", vraagt de Eemnesser. "Je mag alleen of met z’n tweeën/drieën lopen, al naar gelang je graag wilt. Er wordt uitsluitend gelopen op veilige plaatsen, niet op rijbanen en niet bij op- en afritten van de snelwegen. De BEL-gemeentewerf stelt materiaal beschikbaar (knijpstokken, veiligheidshesjes en vuilniszakken), maar eigen materiaal mag ook. Dit jaar zullen we eigen groene veiligheidshesjes gebruiken met de opdruk 'Eemnes Schoon'. Aan degenen die meedoen worden tuinhandschoenen beschikbaar gesteld, die ze mogen houden. Voor de continuïteit zoeken we nog enkele geïnteresseerden met organisatorische vaardigheden."
Aanmelden kan bij Jaap Groeneveld: e-mail groen65@kpnmail.nl of telefoon 035-5381609/06-23494690.