Chillen in het Huis van Eemnes.
Chillen in het Huis van Eemnes. Artist impressions Marco Heyda

Definitief ontwerp Huis van Eemnes

Hoofdaannemer Vaessen en architect Moederscheim Moonen hebben een definitief ontwerp gemaakt voor het
Huis van Eemnes.

Eemnes Dit gebeurde in nauwe afstemming met de projectleider en de Werkgroep Huis van Eemnes. Er zijn geen grote wijzigingen ten opzichte van het eerdere ontwerp.

De publieksruimte op de begane grond is iets groter dan in het voorlopige ontwerp. Het is mogelijk om dit ontwerp te realiseren binnen de, door de raad vastgestelde, financiƫle kaders.
Nu het definitief ontwerp voorligt in de collegevergadering van B en W kan er (na een instemmend besluit) een bouwaanvraag worden ingediend en getoetst. Daarmee ligt het project op schema voor oplevering in de zomer van 2019.

Zitting Raad van State

De Raad van State stelt een dezer dagen een zittingsdatum vast voor de behandeling van het beroep dat is ingesteld door bezwaarmakers. De tijd tussen het bekend worden van de zittingsdatum en de zitting zelf is nooit korter dan zes weken. Eerder is al een uitspraak in kort geding gedaan. Daarin werd het verzoek om de voorbereidingen op te schorten afgewezen. De uitspraak in kort geding is niet bindend voor de behandeling in hoofdzaak. Voor de inrichting van het Huis van Eemnes heeft interieurarchitect Aat Vos workshops gehouden met de Stichting Huis van Eemnes en De Bibliotheek Gooi en meer. Op basis hiervan zijn een voorlopig ontwerp en eerste impressies gepresenteerd. De ruimte voor bibliotheek en horeca heeft veel aandacht gekregen. Dit omdat hier zowel mensen die een rustige omgeving zoeken als sporters komen. Opvallende aspecten in de inrichting zijn: een huiselijke sfeer met goed doorzicht, accentlicht en zitjes op verhogingen (om voorbijlopend verkeer goed te scheiden).

Het Huis van Eemnes zelf ervaren kan zaterdag 14 april. Op de bouwlocatie aan de Noordersingel wordt een Virtual Reality-rondleiding gegeven.

Afbeelding
Afbeelding