Afbeelding
Foto: Politie

Dieven scoren in 't Gooi na ingooien ruiten

Laren Bij verschillende woningen en een bedrijf in 't Gooi hebben dieven toegeslagen nadat zij een ruit hadden ingegooid. Een zwaar voorwerp dat voorhanden was, zoals een steen of een bloempot, ging door de ruiten waarna de 'snelle buit' werd meegenomen.

De inbraken vonden plaats tussen 13 en 20 maart. In bijna alle gevallen scoorden de daders een laptop of tablet. De politie benadrukt daarom om geen waardevolle goederen zichtbaar in de woning te laten liggen. "Inbrekers gaan graag voor een snelle buit. Berg waardevolle spullen goed op."
In Blaricum - in een woning aan de Schapendrift - waren sieraden de buit. In Laren werd op de Torenlaan een raam ingegooid en een laptop weggenomen.


Politie zoekt tweede gestolen auto in Laren

Laren In het onderzoek naar de vernieling van de pui van massagesalon Wat-Pho in Hilversum is de recherche op zoek naar een tweede in Laren gestolen auto. Het gaat om een rode Alfa Romeo Giulietta met kenteken JD-441-J.

In de nacht van maandag 5 maart op dinsdag 6 maart rijdt een auto tegen de pui van de massagesalon op de Kleine Drift. Uit de auto springen vier personen en die gaan er vandoor. De auto die wordt achtergelaten bleek te zijn gesloten bij een woninginbraak in de nacht van 13 op 14 februari aan de Vredelaan in Laren. Bij die inbraak werd echter ook een tweede wagen, de Alfa Romeo Giulietta, gestolen.
De politie doet nu een oproep aan mensen die meer informatie over deze zaak hebben, zich te melden. Dit kan met informatie over de woninginbraak van 14 februari 2018 in Laren en voor de vernieling van de pui in Hilversum op 5 maart 2018. Er is nog altijd - voor zover bekend - niemand opgepakt.