Brandweer gaat als de brandweer

Laren/Blaricum Het brandweerkorps van de Gooi en Vechtstreek behoort tot de snelste van het land. Dat heeft het CBS berekend. Slechts drie brandweerkorpsen zijn gemiddeld sneller ter plaatse als er ergens alarm wordt geslagen.

Als er ergens alarm wordt geslagen zijn de brandweerwagens van het korps Gooi en Vechtstreek gemiddeld na 6,9 minuten ter plaatse. Het korps doet het daarmee net wat slechter dan het korps Kennemerland, dat met 6,5 minuten het snelst ter plaatse is. Toch gaat het veel beter dan het landelijk gemiddelde: normaal gesproken doen korpsen er gemiddeld 7,7 minuten over. Het korps Drenthe was met 10,7 minuten gemiddeld het traagst.


Golftoernooi bij 'de Goyer'

Eemnes De Stichting Golf4charity organiseert voor de derde keer een spetterend golftoernooi ten behoeve van War Child Holland op Golf & Country Club de Goyer in Eemnes.

Het wordt een volledig verzorgde dag met ontvangst, luxe baancatering, diverse challenges in de baan, een aangeklede borrel en een superverzorgde barbecue.

Victor Reinier is als ambassadeur namens War Child aanwezig om te dag te openen en de cheque in ontvangst te nemen. Tevens neemt hij deel aan het toernooi. Op de flight met Victor kan via de website worden geboden. In de loterij zijn weer prijzen te winnen, waaronder diverse golfgear, diners in sterrenrestaurants en een prachtige verzorgde golfreis voor twee personen naar El Rompido in Zuid-Spanje. inclusief greenfees en vliegtickets.


Paaseiactie bij AH Blaricum

Blaricum Marieke Ton van AH Blaricum Oude Dorp heeft vijftien grote eieren verstopt in het dorp. Wie een ei vindt, wint een paas-wijn-kinderpakket t.w.v. 100 euro.

De eieren worden vanaf donderdag tot en met tweede paasdag (maandag) verstopt (per dag drie eieren). "Via Facebook zullen we dagelijks hints en speurtochten geven waar we de eieren hebben verstopt."