'No go' van hertelling stemmen

Blaricum Op twee stemmen na heeft PvdA Blaricum geen zetel kunnen pakken. De Blaricumse Partij (DBP) opperde een hertelling van de stemmen, maar burgemeester Joan de Zwart-Bloch zag geen reden hiertoe.

Daphne Rokebrand (PvdA) viste - net als vier jaar geleden - ook deze gemeenteraadsverkiezingen naast het net. "Het is heel zuur dat er maar zo'n klein verschil is", aldus Rokebrand. Volgens haar ging de hertelling niet door omdat er geen onregelmatigheden bekend zijn. "Ik weet niet of dit onderzocht is en door wie, maar de PvdA is dit nog aan het onderzoeken. Nu, totdat de fusie een feit is, hebben we weer een ultrarechts bestuur in Blaricum."

Laren/Eemnes

In Laren is de PvdA ook buitenspel gezet. "Met 'dank' aan GroenLinks", zegt Marcus van den Brink, die tot vier maanden terug nog als Larense PvdA-eenmansfractie opereerde. "We moeten ons als PvdA BEL maar eens beraden hoe we het progressieve geluid nog kunnen laten klinken in Laren en Blaricum."
Van den Brink, sinds kort weer woonachtig in Eemnes en de nummer 2 op de PvdA-lijst achter Wilma de Boer, komt totaal tegen de landelijke trend in in de gemeenteraad. Hij was in positieve zin nogal gechoqueerd over deze uitslag. "Totaal niet op gerekend. Gezien de landelijke score van de PvdA was ik al blij geweest als we die ene zetel hadden kunnen vasthouden. Wilma is een kanjer en een stemmentrekker en natuurlijk heeft de PvdA al jaren met een wethouder een constructieve bijdrage geleverd aan het bestuur van Eemnes."
Hij weet hoe het is om als eenmansfractie te moeten opereren. "Ik ben dus blij dat we het met z'n tweeën mogen gaan doen. Ik denk dat Wilma en ik elkaar goed aanvullen en dat we een sterk team vormen, gelukkig gesteund door een solide steunfractie. Ik heb er zin in. Eemnes is een warm nest."


Boerenmarkt Blommenhoeve

Eemnes Op De Blommenhoeve aan de Meentweg 37 staat zaterdag 31 maart weer een markt gepland.

In verband met Pasen pakken de standhouders extra uit. Kinderen kunnen paaseieren zoeken in de boomgaard en de atelierwinkel met paasstukken is open.