Larens Behoud is nog aan het verkennen

Laren Hoewel er in Laren wel contact is geweest tussen de fractievoorzitters van de lokale partijen is het nog niet tot échte gesprekken gekomen.

"De besprekingen zullen pas starten na intern beraad", vertelt Peter Calis van Larens Behoud. Zijn partij behaalde vorige week zes zetels. Dat beraad heeft gisteravond plaatsgevonden. Op de verkiezingsavond werd al wel duidelijk dat Liberaal Laren vreest buitenspel te worden gezet door Larens Behoud, terwijl de partij wel een verdubbeling van het aantal zetels kreeg (van 2 naar 4). Maria Klingenberg sprak toen al uit dat Larens Behoud en VVD samen verder zouden gaan.
Vooruitlopend op de coalitievorming heeft Patriek Kerkhoff, die met zijn partij GroenLinks de kiesdrempel niet behaalde, een open brief geschreven.

5


Autobrand A27

Eemnes Op de A27 bij Eemnes stond vrijdag rond 21.00 uur een auto in brand.

Een marktkramenhandelaar uit Eemdijk vermoedde tijdens het rijden dat zijn leenauto van de garage iets mankeerde aan de radiateur, maar toen hij de Range Rover met aanhanger - geladen met marktkramen - op de vluchtstrook zette sloegen de vlammen al onder de motorkap vandaan. Oorzaak is vermoedelijk kortsluiting. De kramen werden door een berger op tijd voor de markt in Huizen geleverd.