Leo Janssen informateur nieuwe college

Laren Larens Behoud, de grootste politieke vereniging van Laren die tijdens de afgelopen gemeenteraadsverkiezing ruim 40% van de Larense stemmen behaalde, heeft oud-wethouder Leo Janssen benoemd tot informateur voor een nieuw te vormen college.

Janssen heeft de opdracht gekregen te onderzoeken of het mogelijk is in Laren een college te vormen dat recht doet aan de verkiezingsuitslag. En met name om de overeenkomsten tussen partijen te inventariseren en de tegenstellingen die naar buiten kwamen tijdens de hier en daar nogal rauw verlopen verkiezingscampagne, weg te nemen.
De formatiegesprekken zijn gisteren begonnen. Larens Behoud streeft ernaar de coalitiebespreking in de tweede helft van april af te ronden. De verkiezingsuitslag in Laren was: Larens Behoud 6 zetels, Liberaal Laren 4 zetels, VVD 3 zetels en CDA en D66 beide 1 zetel.


Verdachte voor moord Martin Kok aangehouden

Laren De politie heeft vorige week een man aangehouden die verdacht wordt betrokken te zijn bij de dood van Martin Kok op 8 december 2016. De ex-crimineel en misdaadjournalist werd destijds op de parkeerplaats van Boccaccio in Laren doodgeschoten.

De politie startte daarop direct een grootschalig onderzoek. Eerder werd al bekendgemaakt dat op camerabeelden te zien was dat Kok aan het begin van die avond van de 8ste december 2016 aan de dood was ontsnapt. Er kwam toen voor een hotel in Amsterdam een man met een wapen op hem af rennen, maar het wapen ging om onbekende redenen niet af.

Na uitgebreid onderzoek kon vorige week woensdag een 24-jarige man uit Utrecht aangehouden worden in de Penitentiaire Inrichting in Alphen, waar de man voor een ander strafbaar feit gedetineerd zat.

De politie zet het onderzoek voort en kan lopende het onderzoek geen verdere mededelingen doen. De verdachte zit in beperkingen, wat betekent dat hij alleen contact mag hebben met zijn advocaat.