Inzamelen van kleding door Dynamic Arts

Laren Dynamic Arts - in De Scheper aan de Kerklaan - doet mee aan de Reshare Actie van het Leger des Heils, een speciale kledinginzamelactie waarvan de opbrengst gaat naar mensen die het het hardst nodig hebben. Inleveren kan tot en met 20 april.

"Dynamic Arts kan hierin samen met de Larense jeugd specifiek iets betekenen voor jongeren uit gezinnen die naar de voedselbank gaan. Met de kleding die wij inzamelen kunnen jongeren uit gezinnen die de voedselbank bezoeken ook iets moois uitzoeken. Iets dat ze mooi vinden, goed past en zonder dat iemand ziet dat het tweedehands is. Door deel te nemen aan deze actie willen wij bij de Larense jeugd de bewustwording creëren dat het kopen van nieuwe kleding niet voor iedereen betaalbaar is. Tegelijkertijd laten we zien dat je op een laagdrempelige manier mensen kunt helpen door bijvoorbeeld je oude kleding in te leveren", zegt Marco de Groot. Hij heeft stage gelopen bij het Leger des Heils en zag mogelijkheden voor samenwerking. Ook Dynamic Arts-medewerker en raadslid Sean Bogaers wordt blij van dit initiatief: "Zeker als ik zie hoe de jongeren hier anderen in moeilijke situaties graag willen helpen."

De opbrengst van deze actie zet het ReShare-project om in waardebonnen voor mensen die het hard nodig hebben. Voor elke volle inzamelbox die wordt opgehaald deelt het Leger des Heils vijf waardebonnen uit, bijvoorbeeld via een voedselbank in de buurt. Met een bon kan iemand een setje kleding uitzoeken in een van de tweedehandskledingwinkels van het Leger des Heils.


Hutten bouwen

Blaricum Scoutinggroep Tymen de Sayer organiseert zaterdag 7 april van 13.00 tot 16.00 uur voor jongens en meiden tussen de 6 en 12 jaar in de Blaricummermeent een gratis huttenbouwdag.

Een 'palletdorp' creëren tussen de nieuwbouwwoningen. 'Gaaf hè? In een nieuwe wijk, de mouwen opstropen, lekker actief buiten zijn en vooral samen met elkaar een dorp bouwen' staat in de uitnodiging. Locatie: Deltazijde, naast Bruis. Opgeven via www.facebook.com/ScoutingBlaricum. Een week later - 14 april - zijn de huisjes te bewonderen op de open dag van de scouting. Het hutten bouwen wordt mede mogelijk gemaakt door Coop Nijenhuis - Blaricum.