Wandeling naar Vesting

Laren Genieten van het ontluikende voorjaar? Loop dan mee met de zesde en laatste groepswandeling van dit seizoen van de Stichting Wandelvierdaagse Het Gooi op zondag 8 april.

Ditmaal voert de ruim 22 km lange tocht vanuit Laren over de Wester- en Bussumerheide, door de fraaie stadsparken in Bussum naar de Vesting Naarden. Onderweg wordt twee keer gepauzeerd. De terugweg gaat door de bosrijke landgoederen De Beek en Oud-Bussem en over de Blaricummerheide.

Start en finish is de clubkantine van SV Laren'99 aan het Schuilkerkpad in Laren, waar tussen 8.45 en 9.15 uur ingeschreven kan worden. Om 09.30 uur gaat de groep op pad. Er wordt een bijdrage van 3,50 euro (KWBN-leden 2,50) gevraagd voor de koffie met koek onderweg. Honden mogen niet mee.

Intussen zijn de voorbereidingen voor de tiende Gooise Vierdaagse, die van 20 tot en met 23 juni 2018 gehouden wordt, in volle gang. Dat belooft een spetterend wandelfestijn te worden met tal van extra activiteiten. Inschrijven kan via info@wandelvierdaagsehetgooi.nl.


Bijeenkomsten wateroverlast

Laren De gemeente Laren organiseert - vanwege de grote belangstelling - twee extra bijeenkomsten waarbij de wateroverlast in het dorp centraal staat.

Deze staan gepland op donderdag 12 april van 15.00 tot 17.00 uur in Buurt- en Speeltuinvereniging Ons Genoegen aan de Smeekweg 104 en op woensdag 18 april van 19.30 tot 21.30 uur in de raadzaal van het Raadhuis Laren aan de Eemnesserweg 19.

"Tijdens de bijeenkomsten willen we natuurlijk graag de nieuwe aanpak wateroverlast toelichten en uiteenzetten hoe hierin de eerdere reacties en zienswijzen van inwoners zijn verwerkt. Maar we staan ook open voor nieuwe inzichten. We zullen dan ook zeker luisteren naar vragen, zorgen, bezwaren en suggesties van de bewoners. We nemen de tijd om daarover met hen van gedachten te wisselen", aldus een woordvoerder van de gemeente.
Bewoners kunnen zich aanmelden via www.laren.nl > project wateroverlast > Praat mee over wateroverlast. Of bellen naar telefoonnummer 14035.