Petitie voor behoud veldje bij Bruis

Blaricum Martijn Draaisma, bewoner van de Blaricummermeent, is de petitie 'Behoud sportveld bij Bruis' gestart. Die is inmiddels door 67 mensen getekend.

Deze petitie staat voor behoud van het veld of verplaatsing ervan naar een alternatieve plek in de wijk. Draaisma: "In onze nieuwbouwwijk is zeer beperkte speelaccommodatie voor kinderen (5+). Nu is er tijdelijk een mooi omheind veld met basketringen en voetbaldoelen bij restaurant Bruis geplaatst. De kinderen maken hier met veel plezier gebruik van, maar het veld zal verdwijnen zonder vergelijkbaar alternatief. Voor kinderen onder de 5 jaar zijn speeltuintjes aanwezig in deze wijk (met voornamelijk jonge gezinnen) maar niets voor de kinderen boven de 5 jaar."


Niekus: 'Bart is een geweldige collega'

Laren Ook in Laren heeft de oude raad plaatsgemaakt voor de nieuwe. Van een aantal mensen is afscheid genomen, waaronder Bart de Nie. Hij kreeg zelfs een lintje. "Bart is een geweldige collega. Ik zal hem erg missen", zegt Désirée Niekus (VVD).

"Wij kwamen als twee jonge broekies bij de grote VVD-mannen Joop Sanders en Rob Heijmans aan tafel. Spannende tijden met deze twee gezaghebbende mannen. Vanaf 2004 (toen kwam Niekus in de steunfractie, red.) hebben wij vele uren doorgebracht. Ik heb veel van Bart geleerd en heb grote waardering voor hem gekregen in deze afgelopen veertien jaar. Hij had destijds vier jonge kinderen, een hardwerkende vrouw en zelf een flinke baan en dan nog zo veel tijd geven aan de inwoners van het prachtig dorp Laren. Respect!"

3