Impressie van het woonzorgcomplex.
Impressie van het woonzorgcomplex. Afbeelding: Amaris Zorggroep

Wooncentrum voor dementerenden

Eemnes De gemeente Eemnes en eigenaar Van der Wardt hebben donderdag een overeenkomst voor de aankoop en verbouw van de winkelplint van De Eemhof gesloten. In opdracht van de gemeente wordt op deze locatie een woonzorgcomplex voor mensen met dementie gerealiseerd.

Naar verwachting kunnen de bewoners van de 24 zorgappartementen deze in het voorjaar van 2019 betrekken. Amaris sloot eerder deze week een overeenkomst met de gemeente voor de huur van het zorgcomplex.
Wethouder Jan den Dunnen: "Deze 24 uursvoorziening sluit aan bij de zorgvraag voor mensen met dementie, die ook in Eemnes de komende jaren toeneemt. Ik ben blij dat we daar straks in kunnen voorzien. In de Amaris Zorggroep hebben we een solide huurder gevonden."

Het woonzorgcomplex biedt appartementen met zorg in drie woongroepen in een kleinschalige, huiselijke setting. Met 24 uur per dag gespecialiseerde, intensieve zorg dichtbij kunnen mensen met dementie hier veilig en prettig wonen. Iedere bewoner beschikt over een eigen appartement met een woon/slaapkamer en badkamer. Daarnaast heeft iedere woongroep een gezamenlijke huiskamer.

Amaris-bestuurder René Hup: "Met deze nieuwe voorziening maken we mogelijk dat inwoners van Eemnes met dementie, die in een beschermde omgeving moeten gaan wonen, in hun eigen dorp terecht kunnen. Dicht bij familie en bekenden. Onze droom is dat De Eemhof een huis midden in de samenleving wordt, met en voor de inwoners van Eemnes.''
Van der Wardt Bouwgroep begint in de week van 2 april met voorbereidende werkzaamheden voor het complex, waarna de bouw van start gaat.