Ruim 100 senioren genieten van een paaslunch.
Ruim 100 senioren genieten van een paaslunch. Foto: Henk Mastwijk

Eerste seniorenpaaslunch door Rotaryclub Laren-Blaricum geslaagd

Laren Meer dan honderd vitale 75-plussers uit de BEL-gemeenten namen op de zaterdag voor Pasen deel aan de gratis paaslunch, die door Rotaryclub Laren-Blaricum in de aula van College de Brink werd gegeven.

Ongeveer de helft van de deelnemers is op eigen gelegenheid gekomen, de andere helft werd opgehaald en thuisgebracht met privé-auto's van Rotary-leden en een speciaal ter beschikking gestelde rolstoelbus-met-lift van de Stichting Rollybus. De gasten werden met een glas champagne ontvangen door kinderen en kleinkinderen van de organisatoren en naar hun plek begeleid. Het Larense shantykoor De Speuit bracht zeemansliederen ten gehore.
"Zijn er eenzame ouderen van 75 jaar en ouder in Laren, Blaricum en Eemnes, die het gezellig zouden vinden om deel te nemen aan een paaslunch en hoe kunnen wij ze bereiken?" Dat was de vraag die de organisatoren van Rotaryclub Laren-Blaricum en College de Brink stelden. Er werden zes weken geleden folders verspreid via het Brinkhuis, in Johanneshove, Theodotion en de Stichtse Hof, via thuiszorgorganisaties en bij service-apotheek Alexander Armbrust.
Al snel stroomden de aanmeldingen binnen en bij honderddertig moest de organisatie op de rem trappen, anders zou de beschikbare ruimte te klein worden. Kinderen van de Gooische School hadden zelfgemaakte kaarten voorzien van een handgeschreven wens en iedere gast kreeg zo'n kaart mee naar huis. Spreekstalmeester Huub Zinkstok las er één voor die symbolisch werd uitgereikt door de jongste aanwezige, de 7-jarige Jim Holshuijsen, aan een 97-jarige deelneemster: 'Lieve meneer of mevrouw, wat is het toch fijn dat u hier vandaag lekker mag eten en dat u met elkaar Pasen kunt vieren. Groetjes van Katja.'
In de week voor de paaslunch was in Theodotion het norovirus uitgebroken, hetgeen na overleg met de apotheker tot het besluit heeft geleid om geen risico's op besmetting te nemen en de 16 aanmeldingen van Theodotion af te melden. Als troost kregen de bewoners een paaskaart en chocolaatjes.
Misschien wordt de paaslunch een jaarlijks terugkerende traditie.