Stijgende temperatuur, zonnig, zondag mogelijk bui

Donderdag en vrijdag schuift een hogedrukgebied over Frankrijk noordoostwaarts. Het klaart op. Donderdag is het nog vrij koel. Op de oceaan trekt tegelijkertijd een lagedrukgebied richting Noordwest-Spanje. De stroming wordt dan zuid tot zuidoostelijk en er stroomt warme lucht onze kant op. Zondag nadert vanuit het westen het polaire front. De kans op een bui neemt iets toe.

Donderdag en vrijdag

Donderdag is het wisselend bewolkt met nog kans op een bui. Het klaart geleidelijk verder op. Met een matige noordwestenwind is het met een maximumtemperatuur van 8 graden nog vrij koel. Vrijdag is het droog met zonnige perioden. De naar zuidoost gedraaide wind is matig van kracht. Er is kans op nachtvorst. In de middag stijgt de temperatuur naar 14 à 15 graden.

Het weekeinde

Zaterdag is het droog met zonnige perioden. De temperatuur komt voor het eerst dit jaar op het lenteniveau van circa 19 graden. In de nacht daalt het kwik naar 6 à 7 graden. Ook zondag is het nog lenteweer bij zo'n 18 graden. Na zonneschijn volgt mogelijk in de loop van de dag wat meer bewolking met kans op een bui. Er waait een matige wind tussen zuidoost en zuid.

Weetje

Na een koude februari was maart dit jaar eveneens een koude maand met een gemiddelde temperatuur van 4.7 graden tegen 6.2 graden normaal. Zowel aan het begin van de maand als halverwege was het zeer koud. Maart was met 55 mm neerslag aan de droge kant (normaal is 65 mm). Met omstreeks 130 uren zon behaalde maart ongeveer de normale hoeveelheid.