Laren in top 3 qua hoogte grafkosten

Laren Uit het jaarlijkse onderzoek van Monuta naar de grafkosten staat de gemeente Laren met 6.060 euro op plaats drie van duurste gemeenten.

De nummer 1 en 2 bevinden zich in Groningen (7.129 euro) en Papendrecht (6.160 euro). De goedkoopste zijn in Losser (721 euro) in Overijssel.


Restaurant Cha! open voor publiek

Laren Het zusje van The Red Sun - Cha! aan de Naarderstraat in Laren - is open. Na een periode van voorproeven door vrienden van eigenaren Wimmy Hu en Pieter van den Ham kunnen nu ook gasten van buitenaf aanschuiven.

"Genoeg getraind en geproefd; we zijn er helemaal klaar voor", zegt Hu. In april alleen nog open voor diner (op maandag en dinsdag gesloten); de keuken is open van 16.00 tot 22.00 uur. Vanaf mei kan er ook geluncht worden. De keuken gaat dan om 11.30 uur open. Hu presenteert traditionele Aziatische lekkernijen in een gezond en hip jasje. Reserveren via telefoonnummer 035-7620999 of info@cha-asiancomfortfood.nl.


Hulp bij invullen van aangifte belasting

BEL Inwoners van Blaricum, Eemnes en Laren kunnen bij Versa Welzijn hulp krijgen bij de belastingaangifte over 2017.

Hiervoor is nog deze maand - na telefonische afspraak - deskundige hulp aanwezig in Schering & Inslag aan de Eemnesserweg. De hulp is uitsluitend bestemd voor mensen met een inkomen tot 36.000 euro per jaar. De kosten per enkele aangifte bedragen 17,50 euro en voor een echtpaar 25 euro. De belastinghulp verzorgt de aangifte per computer. Voor het versturen hiervan moet de cliƫnt in het bezit zijn van een DigiD-code (= een wachtwoord en een gebruikersnaam). Bij de Blaercom of de Malbak, in de Hilt of het Brinkhuis ligt een lijst/flyer waarop staat welke papieren verzameld dienen te worden voor de aangifte. Versa is te bereiken via telefoonnummer 035-6250000.