Gedichtenwedstrijd over Cultureel Erfgoed, ook in Eemnes

Eemnes In de provincie Utrecht vindt de dichtwedstrijd Parade der Poëten plaats in drie regio's, ook in Eemland (dus Eemnes).

Het thema is 'Cultureel erfgoed in de (wijde) streek'. De organisatie van dit evenement is in handen van de dichters André van Zwieten, Gerhard te Winkel, Gerard Beentjes en Fred Penninga, in opdracht van de provincie Utrecht. In elke regio wordt uit de inzendingen een top 10 genomineerd door een onafhankelijke jury; de genomineerden krijgen een uitnodiging om hun gedicht voor te dragen op de feestelijke slotbijeenkomst. Elke streekwinnaar wint 100 euro en aan het eind van de serie zal een dichtbundel worden gepresenteerd van de beste gedichten uit de wedstrijd. In de bundel komen ook bekende dichters uit de provincie Utrecht aan het woord.
In de editie Eemland gaat het om 'Cultureel erfgoed in de gemeenten Eemnes, Baarn en Bunschoten-Spakenburg'. "In deze drie gemeenten kunt u denken aan het pontje bij Eemdijk, de koninklijke wachtkamer bij station Baarn, Kasteel Groeneveld, Het Dikke Torentje van Eemnes, maar ook aan oude dorpsverhalen, verdwenen beroepen en tradities, zoals de klederdracht van Spakenburg, de strijd tussen de Blauwen en de Roden of de veldslag van 1481 bij Eemnes", meldt de organisatie.

Gedichten insturen kan tot en met maandag 4 juni om 24.00 uur. Iedereen mag meedoen. Het wedstrijdreglement is op te vragen bij info@deliterairewerkplaats.nl. De feestelijke slotbijeenkomst van de Parade der Poëten vindt op 12 juni plaats van 20.00 tot 22.00 uur in de Openbare Bibliotheek van Eemnes.