Lekker Laren is een echte publiekstrekker.
Lekker Laren is een echte publiekstrekker. Foto: Lekker Laren

Eerste lustrumeditie Lekker Laren staat voor de deur

Laren De vijfde editie van Lekker Laren staat voor de deur. Het eerste lustrumfeest vindt plaats van donderdag 30 augustus tot en met zondag 2 september.

De nadruk van dit culinaire evenement in de parel van 't Gooi ligt op culinair genieten met familie, vrienden en collega's. Dit jaar tonen tien restaurants hun gastronomische kunsten en hun chefs trekken ook deze editie weer alles uit de kast om er een culinair spektakel van te maken.
Lekker Laren gaat in eerste instantie om culinair genieten, maar is tevens dé ontmoetingsplek voor jong en oud. Een plek waar je heerlijk kunt eten, proeven en beleven. Waar je elkaar tegenkomt, waar van alles voor kinderen te doen is en waar bezoekers kunnen genieten van entertainment. Niet alleen de gerechten zijn tijdens Lekker Laren tot in de puntjes verzorgd, maar alles wordt in werking gezet voor een complete beleving.
Het evenement vindt plaats op Plein 1945 in Laren, midden in het centrum van het authentieke dorp. De deelnemende restaurants en andere culinaire partners staan in een mooie setting, verspreid over het festivalterrein. 's Avonds wordt het terrein op betoverende wijze uitgelicht.

Programma

De organisatie biedt een mooi en afwisselend programma. Op donderdag 30 augustus de amusetour. Laat je verrassen door tien verfijnde culinaire hoogstandjes in combinatie met bijpassende Gooische Slokken. De combinatie van wijn en spijs is zorgvuldig samengesteld door chef-koks en sommeliers. Een uitstekend moment om gezamenlijk met familie, vrienden of collega's het glas te heffen, om vervolgens te genieten van de culinaire lekkernijen. Fijnproevers duiken vrijdag 31 augustus in de bruisende wereld van de 'vrijdagmiddagborrel'. Een moment om gezamenlijk het glas te heffen op het weekend. De 'VrijMiBo' van Lekker Laren is een mooi startpunt, om vervolgens te genieten van het culinaire aanbod. De perfecte combinatie van wijn, spijs en gezelligheid zijn de ingrediënten die nodig zijn om deze dag compleet maken. Zaterdag 1 september staat volledig in het teken van Sonny's Inc., met als hoogtepunt het traditionele avondconcert. Sonny's Inc. wordt inmiddels gezien als dé entertainmentband van Laren en omstreken. Op zondag 2 september prikt elke generatie een vorkje mee op Lekker Laren. Deze dag staat namelijk in het teken van familie. De kinderen worden naar hartenlust vermaakt.

Koop earlybirdtickets met korting via www.lekkerlaren.nl. De actie loopt tot en met 15 april.