Spuitgasten aan de bak in wedstrijd

Eemnes De brandweer Eemnes organiseert zaterdag 14 april tussen 08.00 en 15.30 uur een brandweerwedstrijd.

In het Eemnesser scenario worden ten minste twee tankautospuiten en een officier van dienst ingezet. Wie getuige wil zijn, kan zich melden op de kazerne aan de Noordersingel 4a. Daar krijg je de wedstrijdlocatie te horen.


Op de fiets langs agrarisch Eemnes

Eemnes De AKOE (Agrarische klankbordgroep van Eemnesser Ondernemers) organiseert zaterdag 21 april een fietstocht door de Eemnesser polder.

Tijdens deze fietstocht krijgen de deelnemers een beeld hoe de agrarische sector omgaat met zaken als vogelbescherming, natuurbeheer en duurzaamheid. Onder begeleiding van een gids worden plas/drasgebieden en agrarische bedrijven bezocht. Rondleidingen zijn er over een professioneel paarden-, een modern melkvee- en een hobbymatig schapenbedrijf. De ondernemers vertellen welke kansen, maar ook welke beperkingen er vaak zijn. Hoe zij telkens moeten kiezen tussen enerzijds maatschappelijke wensen, maar anderzijds de economische gevolgen voor hun bedrijf daarvan.

Eemland 300

Aanleiding voor deze fietstocht is de onwetendheid die naar voren kwam bij de afgelopen najaar door Natuurmonumenten georganiseerde discussiebijeenkomsten Eemland 300. Tijdens deze bijeenkomsten werd er door een groep van driehonderd geïnteresseerde bewoners van Eemland gepraat over hun specifieke invulling van de Eemnesser polder. Een invulling met soms hele goede ideeën, maar waarbij men vaak niet had stilgestaan dat dit soms verstrekkende gevolgen kon hebben voor de in de polder werkzame ondernemers. Ondernemers met oog voor de natuur, maar die natuurlijk ook gewoon hun boterham moeten kunnen verdienen.

Aanmelden

De fietstocht start om 12.30 uur vanaf Pensionstal De Paardenstek aan de Wakkerendijk 31. Deelname is gratis en jong en oud zijn welkom. Uit logistiek oogpunt voor 19 april aanmelden door een e-mail te sturen naar fameek@casema.nl.